Preokreti u priči o djevojčici iz Rusije koja je naslikala antiratni crtež: Otac ne odustaje od borbe

Ruskom samohranom ocu oduzeli su kćer i smjestili je u dom nakon što je nacrtala antiratnu sliku na satu likovnog.

Moskalev iz grada Jefremova u ruskoj regiji Tula optužen je za diskreditaciju vojske u prosincu, nakon što je njegova kći Maša nacrtala crtež protiv rata u školi, pisao je o tome nezavisni ruski medij Meduza.

Učiteljica je u travnju prošle godine učenicima šestog razreda rekla da nacrtaju nešto u znak podrške ruskoj akciji u Ukrajini.

Maša je nacrtala rusku zastavu uz natpis “Ne ratu”. Uz rusku nacrtala je i ukrajinsku zastavu uz koju je pisalo “Slava Ukrajini”. Na crtežu se također nalazila i žena s djetetom prema kojoj padaju rakete.

Kako piše ruski Kommersant, priča je dobila preokret. Djevojčica, naime, ne smije napustiti sirotište usprkos odluci istražitelja. To je za Kommersant rekao odvjetnik Vladimir Biljenko, koji brani djevojčičinog oca Alekseja Moskaljeva.

“Aleksej je u kućnom pritvoru. Prema nalogu suda, s njim mogu kontaktirati samo ja, istražitelj i ljudi koji žive u stanu, odnosno samo Maša”, rekao je odvjetnik.

“Službenik suda je već donio odluku da se Mašu oslobodi, ali predstavnik komisije za pitanja maloljetnika blokirao je odluku. Navodno su sirotištu pokazali nekakav papir zabrane”, otkrio je odvjetnik.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?