Mostarski derbi sutra se igra u dobrom raspoloženju

Drugi ovosezonski mostarski derbi igra se sutra od 18 sati kada će Fudbalski klub Velež ugostiti ekipu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski. Obje ekipe u proljetnom dijelu sezone (Kup BiH i Premijer liga BiH) imaju maksimalan učinak – po četiri pobjede.

Kada su suspenzije u pitanju, Velež igra bez Dine Hasanovića i Ede Vehabovića, dok su zbog povreda odsutni Mitar Ćuković, Emir Halilović i Marko Karamarko. Plemići nemaju kartoniranih igrača, a povrijeđen je Almir Bekić.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović kazao je na konferenciji za novinare kako u derbi ulaze u dobrom raspoloženju nakon rezultata koji su po njih bili zadovoljavajući, iako je ekipa kartonirana te imaju nekoliko povreda.

– U ovu utakmicu ne možemo izvesti onaj sastav za koji smatramo da može odgovoriti na sve situacije, trenutke i sve varijante koje nosi utakmica, ali kadar koji je tu i koji je na raspolaganju će dati sve od sebe i bit će maksimalno fokusiran. Očekujemo dobru utakmicu – smatra Jusufbegović.

Dodaje kako je Zrinjski dobro vođena ekipa s jako kvalitetnim igračima koja ima glavu i rep i koja zna što hoće.

– Očekuje nas zahtjevna i teška utakmica za koju vjerujem da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način. Iako ulazimo u dobrom raspoloženju, naša je situacija dosta dramatična. Promijenili smo dosta igrača. Igrači kojih nema za nas su bili značajni jer bi nam dali širinu u opciji odgovora ili nametanja neke igre koje smo radili u pripremama. Bez te širine smo ostali. S te su nam strane skučene opcije i mogućnosti – pojasnio je trener Veleža naglašavajući kako čvrsto vjeruje u igrače koji će sutra biti na terenu.

Govoreći o mogućem ishodu igre, kazao je kako Zrinjski može biti jako nezgodan.

– Teško ga je braniti, to je činjenica. Ako želimo protiv njih ostvariti dobar rezultat, moramo biti dobri kroz sve momente igre. Skoncentrirat ćemo se na ono što radimo i pokušati odgovoriti na sve zahtjeve u napadačkom i obrambenom smislu. Ne razmišljam o rezultatu. Važan je psihološki trenutak pripreme da ostanete čisto fokusirani, skoncentrirani na ono što se događa na terenu. Ne smije nas ponijeti atmosfera – rekao je Jusufbegović.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić istaknuo je kako se osjeti atmosfera u gradu i momčadi jer je riječ o specifičnoj utakmici.

– U gradskim derbijima favorit ne postoji, bez obzira na trenutnu formu i stanje na tablici. Velež ovo proljeće igra izuzetno dobro. Ekipa teži igri, kompaktna je i ima nekoliko opasnih i dobrih pojedinaca. Očekuje nas zahtjevna utakmica – smatra Rendulić.

Osim (Almira) Bekića, napominje trener Rendulić, svi igrači Zrinjskog su na dispoziciji, a raspoloženje je jako dobro.

– Mi imamo svoju računicu i svoje želje, vjerujem da će sve proći u fer i korektnoj igri, a bolji će pobijediti. Velež igra izuzetno dobro, izuzetno su motivirani i imaju jako dobru energiju. Kad imate dobar travnjak kao što ga ima Velež, igrati na njemu je poseban gušt i motiv. Vjerujem da će to sutra biti potpun događaj – ustvrdio je trener Zrinjskog.

Kapetan Veleža Denis Zvonić ističe kako igrači u dobrom raspoloženju dočekuju derbi te da su ispunjeni svi preduvjeti za dobru utakmicu.

– Naše je samo da pokažemo veliku energiju, motivaciju, želju i borbu kako bi ovu pozitivnu seriju nakon derbija i nastavili. S tim ciljem ćemo ući u ovu utakmicu – otkrio je kapetan.

Kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija na kraju je kazao kako su obje ekipe spremne za derbi. Ističe kako imaju dobre rezultate, dok je raspoloženje na visokoj razini.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?