Telegram demantirao sam sebe nakon pisanja o rektoru Zoranu Tomiću

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić u posljednje se vrijeme pohvalio i izlaskom svoje nove knjige.

Objavio je „Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću“, predstavljen i promoviran kao monumentalno djelo, prvo te vrste u svijetu, a pohvalio se i kako mu je velik broj uglednih znanstvenika recenzirao knjigu.

Ipak, hrvatski informativni web-portal telegram.hr je ovih dana objavio tvrdnju da mnogi recezenti tvrde da nisu uopće recenzirali Tomićevu knjigu, te su kao primjer naveli Ivana Tantu s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku.

“Nakon što je telegram.hr najprije objavio vijest da je profesor Ivan Tanta s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku nedvosmisleno potvrdio da nije recenzirao „Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću“ prof. dr. sc. Zorana Tomića, portal telegram.hr demantirao je sam sebe objavivši kako je profesor Ivan Tanta ipak recenzirao knjigu što upućuje na nevjerodostojnost izvora, odnosno kako je urednička politika pojedinih medija neprijateljski nastrojena prema SUM-u”, piše Večernji list.

„Nekoliko sati nakon objave teksta 14. ožujka javio nam se profesor Tanta i kazao kako je, uvidom u svoju korespondenciju, shvatio da je prije nekoliko godina pisano pristao Zoranu Tomiću recenzirati ovu knjigu te da ju je u konačnici i recenzirao. Time je povukao svoje ranije izjave”, objavio je telegram.hr.

Inače, među recenzentima Tomićeve knjige navedena su brojna profesorska imena s regionalnih sveučilišta. Tu su, primjerice, Tomićevi prorektori iz Mostara, Sanja Bijakšić i Zdenko Klepić, profesorica Milica Kostić-Stanković s Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu te umirovljeni profesor Univerziteta u Tuzli Najil Kurtić.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?