Rukometna rapsodija Izviđača, u Trebinju odigrali najbolju ovosezonsku utakmicu

Nakon blijedog izdanja u srijedu u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, protiv visočke Bosne, sinoć su rukometaši Izviđač Central osiguranja odigrali jednu vrhunsku rukometnu predstavu u Trebinju protiv momčadi RK Leotar.

Bila je to rukometna rapsodija „Skauta“, sigurno je njihova najbolja ovosezonska rukometna predstava. Sve je štimalo kao najprecizniji švicarski sat. Savršenu taktiku trenera Tonija Čoline, vrhunski su proveli njegovi rukometaši. Rezultat simbioze, između trenerovih zamisli i provedbe tih zamisli na terenu, vidio se je na semaforu dvorane „Miloš Mrdić“ na kraju utakmice.

Bilo je na kraju 10 razlike za Ljubušake, konačan rezultat je bio 22:32.

Domaća momčad prva je došla do prednosti, pogodio je Đorđe Ratković. S dva pogotka uzvratio je raspoloženi Diano Ćeško za prednost „Skauta“. Domaći su do svoje druge prednosti (4:3) došli u 12. minuti. Pogocima Marijana Šaravanje i Mladena Boškovića „Skauti“ dolaze do nove prednosti. Domaćini poravnavaju na 5:5 u 14.minuti i to je bilo sve s njihove strane. Konce igre preuzimaju rukometaši Izviđača i u 20. minuti stižu do osjetnije prednosti od tri gola (5:8), a u 24. minuti prednost je narasla na četiri gola s kojom se otišlo na odmor.

Na početku drugog poluvremena s dva pogotka domaći su pokušali uhvatiti rezultatski priključak, ali sve je ostalo na pokušaju. Uslijedio je brz odgovor. Obrana na čelu s Harisom Suljevićem sve je zaustavljala, sijevale su kontre i polukontre i u 40. minuti prednost Izviđača je narasla na osam golova (12:20). Domaći svoj treći gol, u drugom poluvremenu, postižu u 40. minuti. Ponovno slijedi odgovor „Skauta“, pogađaju Ivano Pavlović, dva puta i kapetan Milan Vukšić za dvoznamenkastu prednost (13:23, 44.minuta), čime je pitanje pobjednika bilo i riješeno. Do kraja „Skauti“, kontroliranom igrom, bez velikih napora, održavaju stečenu prednost, a trener Čolina koristi visoko vodstvo i omogućuje svima da osjete čari pobjede. Priliku da u dresu „Skauta” us vom rodnom gradu zaigra dobio je Vasilije Kovač, priliku je dobio i šesnaestogodišnji Petar Grbavac. Prednost Izviđača u 59. minuti iznosila je jedanaest pogodaka, da bi na kraju završilo pobjedom rezultatom 32:22 za veliko slavlje „Skauta“ u dvorani u Trebinju.

Ovom pobjedom „Skauti“ su pobjegli momčadi Leotara na 11 bodova, a zadržali prednost od 9 bodova ispred drugoplasirane momčadi Vogošće. Ovom pobjedom Izviđač je faktički napravio veliki korak ka osvajanju 9 titule prvaka BiH jer mu iz sljedeći 8 utakmica, da bi i matematički bio prvak, treba 8 bodova.

Najefikasniji „Skaut“ u utakmici u Trebinju bio je Ivano Pavlović sa sedam golova. U svojoj najboljoj predstavi u dresu „Skauta“, šest golova postigao je Diano Ćeško . Kapetan Milan Vukšić u listu strijelaca upisao se je 4 puta, isto toliko golova postigli su Marijan Šaravanja i Matej Šimić te tri Matej Ljubić. Svoj prvi pogodak nakon duge pauze postigao je Domagoj Alilović koji je pogotkom obilježio svoj 23. rođendan. Domagojeva igra bila je veliko ohrabrenje jer je pored postignutog gola za desetak minuta igre, kada se rezultat lomio, izborio dva sedmerca i imao dvije asistencije.
Vrhunski posao odradio je vratar Haris Suljević, koji je do očaja dovodio domaće napadače sa šesnaest obrana ili 44 % posto uspješnosti.

Kod domaće momčadi najviše golova postigao je Aleksandar Milojević 8, Marko Parežanin 4 te po tri Vladan ArizanovićĐorđe Ratković i Đorđe Babić.


U sljedećem 23.kolu koje je na rasporedu 25.03.2023. godine „Skauti“ dočekuju momčad bugojanske Iskre.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 22. kolo.
Trebinje, 03.03.2023. u 18:00 sati.

RK Leotar – RK Izviđač Central osiguranje 22:32 (10:14)

Trebinje, dvorana „Miloš Mrdić““, gledatelja 600.
Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla)
Nadzornik: Goran Sušić (Čapljina).

RK LEOTAR: Savović, Veraja, Arizanović 3, ninković 1, Milojević 8, Parežanin 4, Stanković, Ratković 3, Todorov, Petrović, Babić 3, Uljarević, A. Parežanin, Smajilbegović, Dimitrijević, Knežević.
Trener: Darko Tavrić.

RK IZVIĐAČ CO: Herceg, Suljević (16 obrana), Vukšić 4/1, Alilović 1, J. Bubalo, Ljubić 3, Bošković 1, Šimić 4, L. Bubalo, Šaravanja 4, Pavlović 7/3, Ćeško 6, Dedić, Kovač 1, Grbavac, Bebek 1.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Leotar 10 minuta, Izviđač 2 minuta.
Sedmerci: Leotar 2/2, Izviđač 6/4.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?