Bojana je za 13 mjeseci smršavila 100 kilograma, pogledajte kako – video

Magistrica edukacije fizike i informatike Bojana Jazbinšek odlučila je svoje povjerenje dati treneru Martinu Jovanoviću i upustila se u proces dug 13 mjeseci u kojem je izgubila 100 kilograma, piše hrt.hr.

Kada se javila treneru nije bila sigurna ima li 150, 160 ili 170 kilograma, znala je samo da se ne može normalno kretati.

Martin Jovanović prihvatio je izazov svjestan kako je to zapravo lagano, ali ne i jednostavno. Njegova je uloga bila prvo ukinuti takozvano dodatno trenje u procesu.



Samopouzdanje na koje se stalno pozivamo neće doći ako stanete pred ogledalo i rezolutno kažete “možeš ti to, nego dobiješ zadaću, svladaš je i polako popravljaš samopouzdanje, objašnjava nam Martin.

Važno je još nešto. Bez optuživanja tko je kriv i zašto treba istražiti uzrok. Trener nije psiholog, ali morate razgovarati s ljudima.

Oporavljajući se od prometne nesreće osvijestila je da ima 150 kilograma, a u vrijeme korone dobila je još 30. Odluku je donijela u sekundi, smije se Bojana, bila je to instinktivna odluka.

Osobe koje mršave bez pomoći trenera često odustanu jer u nekom svojem vremenu nisu ostvarile željeni cilj pa drugi put započinju s uvjerenjem da neće uspjeti, ulažu manje truda i naravno ne uspiju. U tom krugu brzo odustanu objašnjava nam Martin Jovanović.

A Bojana je prije 4 godine oboljela od kontaktnog dermatitisa, prije godinu i pol dijagnosticirana joj je psorijaza.

Zbog rana na rukama nije mogla raditi normalno. No u pokrenutom programu dijete i aktivnosti bolest je nestala.

Prvi su tjedni bili problematični, no Bojana tada uzima godišnji odmor i potpuno se posvećuje programu. Najviše posla bilo je na glavi, smije se, a i bilo je teško sve uskladiti.

Bilo je trenutaka kad je pomislila na odustajanje, no Martin je čvrsto stajao uz nju i nije popuštao. Najprije se vraća funkcija tijela, a kasnije se posvećujemo kompleksnim vježbama.

Bojana želi smršavjeti još 8 kilograma. Hoda redovito i to je čini sretnom i u formi. Male stvari, kaže Bojana, pomažu. Ne kupujte procesuiranu hranu, kuhajte, reducirajte sol i šećer. Sto puta su vam to rekli – je li tako?

A Bojana je poslušala savjete trenera i uspjela. U budućnosti se dodatno želi obrazovati u fitnesu, pomoći drugima, ostvariti mnoge ciljeve.

A vježbe koje je osmislio Martin Jovanović, a izvodi ih Bojana Jazbinšek, gledajte već idući tjedan u rubrici Minuta za vas na početku emisije Dobro jutro Hrvatska.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?