Pogledajte ogroman red za plaćanje ogrijeva u Tomislavgradu: Mislilo se da je kriza, sve podsjećalo na ratno vrijeme i podjelu humanitarne pomoći…

Jutros je ranoranioce na ulici u središtu Tomislavgrada iznenadila velika skupina građana pred zgradom Šumarije Tomislavgrad.

S odmakom jutra red je bio sve veći, novinari lokalnog portala Tomislavnews pisali su kako ih je ova gužva podsjetila na ratno vrijeme i redove za podjelu humanitarne pomoći, na neku krizu…

O čemu se, ustvari, radilo: od danas, od srijede, 22. ožujka, 2023. godine, Šumarija Tomislavgrad prima uplate za bukovinu-ogrjevno drvo, a poučeni prošlogodišnjim iskustvom građani su jutros uranili i veliki red napravili, bojeći se kako neće biti drva za sve.

O svemu se oglasio i upravitelj Šumarije Tomislavgrad, Krešo Jurič, koji je na novinarsko pitanje o velikom redu jutros pred zgradom Šumarije rekao: “Jutros je bila veća gužva, red ispred Šumarije jer je danas prvi dan za narudžbu/uplatu  ogrjevnog drveta i prvi je krug uplate. Mi ćemo primati uplate do određene, planirane kvote, ali bit će i drugi krug. Mislim da nema potrebe za redovima, ali znate kako ljudi, a poučeni prošlogodišnjim ne dobrim iskustvom, žele biti prvi i sigurni. Drva će biti dovoljno i ne trebaju strahovati da će ostati bez ogrijeva. Imamo dva uplatna mjesta i već je sada red kraći. Istina je da naša, dakle Šumarija Tomislavgrad, nema dovoljno bukovine za ogrjev, pa ćemo nabaviti iz drugih šumarija HBŽ, ali drva će biti. Bilo je i prošle godine, većina je dobila na vrijeme, a dogodilo se da manji dio narudžbi bude isporučen potkraj godine, što se ne bi trebalo više događati”, kazao je za Tomislavnews.com gospodin Jurič i dodao kako Šumarija ne prodaje drva na rate, nego to rade pojedini sindikati.

Na portalu Tomislavnews pogledajte videosnimke ove velike gužve i saznajte više detalja OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?