Znate li kako se biraju članovi mjesnih zajednica? Evo detalja o izborima u Posušju!

U Posušju će ovog ljeta birati članove vijeća mjesnih zajednica, pa je iz Općine Posušje upućena obavijest svim građanima.

Posušaci će ljude koji će upravljati njihovim mjesnim zajednicama birati 4. lipnja 2023. godine, a sada treba podnijeti kandidature i dostaviti dokumente.

Svatko tko živi u određenoj zajednici može biti biran, a iz Općine Posušje su poslali obavijest povodom ovih izbora.

Općina Posušje obavještava svoje građane da će se izbori za članove vijeća mjesnih zajednica općine Posušje održati u nedjelju 4. lipnja 2023. godine.  Prijedlog kandidata za članove vijeća mjesne zajednice mogu podnijeti: građani pojedinačno ili u skupini, političke stranke i udruge koje djeluju na području mjesne zajednice“, navodi se u obavijesti.

Prijedlog kandidata za članove vijeća mjesne zajednice i vlastoručno potpisane izjave svih kandidata dostavljaju se u pismenoj formi Općinskom izbornom povjerenstvu, najkasnije do 4. svibnja 2023. godine. Obrazac izjave o prihvaćanju kandidature i obrazac za podnošenje prijedloga kandidata mogu se podići u Općinskom izbornom povjerenstvu ili preuzeti s web stranice www.opcina-posusje.ba, a na istoj stranici mogu se pronaći i uvjeti koje predloženi kandidati moraju ispunjavati, kao i sve ostale potrebne informacije“, stoji u obavijesti.

Potrebne dokumente možete preuzeti OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?