Koke bio narkobos, prijeti mu 16 godina zatvora

Sergio Contreras Pardo je rekli bismo prošao cijeli svijet. Igrao je za Málagu, Marseille, Aris, Houston Dynamo, Rayo Vallecano, Baku, Jahn Regensburg, Blooming, NorthEast United, Aris.

Osvojio je i nešto trofeja u Španjolskoj, Francuskoj, Azerbejdžanu. Nije bio loš, naprotiv. Nakon 2016. godine je odlučio kako se to kaže objesiti kopačke o klin i okrenuti se biznisu.

Ali biznisu s one strane zakona.

Pa je brzo završio iza rešetaka. Tri godine nakon završetka igračke karijere. U sklopu operacije “Linked” je “pao” odležao 20 mjeseci u zatvoru, a pušten je na slobodu nakon što je u srpnju 2021. platio jamčevinu u visini 15.000 eura.

Tada je policija je izvela 11 racija u kojima je sudjelovalo ukupno 150 policajaca u sklopu velike operacije širom Španjolske. Ukupno uhapšeno 20 ljudi.

Kokeovo hapšenje i istraga su dobili i sudski nastavak.

Kako pišu mediji u Španjolskoj, Koke nije bio običan igrač u cijeloj operaciji, njega se tereti da je bio vođa organizacije čija je primarna djelatnost bila nabava velikih količina droge, koja bi kasnije kamionima bila distribuirana diljem Europe. U prijevodu, da je bio narkobos.

Prema riječima tužitelja, organizacija je imala visok ekonomski kapacitet i logističku strukturu. Tako su mogli doći do velikih količina droge koju su opet u posebnim skladištima pakirali i distribuirali dalje. Zato nije ni čudo što tužiteljstvo za ovog bivšeg igrača traži 16 godina zatvora. Prvo ročište zakazano na pokrajinskom sudu u Málagi za ponedjeljak, a uz Kokea na optuženičkoj će klupi sjediti još 17 ljudi, uključujući i njegovu djevojku, odnosno brata. Koke će se teško izvući ponajviše zbog činjenice da se većina dokaznog materijala odnosi na snimke. Navodi se kako je organizacija prvenstveno trgovala marihuanom, a njezini članovi “pali” su zahvaljujući istrazi koja je uključivala prisluškivanje i policijski nadzor uređajima za geolociranje ugrađenim u vozilima kojima se droga transportirala, prenosi Bljesak.info.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?