Mostar: Obilježena 31.obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 18. godišnjica Prve pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH

Danas je u Mostaru u vojarni ,,Stanislav Baja Kraljević“, održana vojna svečanost povodom obilježavanja 31. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i 18. godišnjice Prve pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH.

Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za poginule pripadnike HVO-a. Nakon toga je održana molitva koju je predvodio apostolski upravitelj vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, piše pogled.ba.

Svečanost obilježavanja okupila je brojne predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i dužnosnike državnih, entitetskih, županijskih i općinskih predstavnika vlasti, predsjednike krovnih Udruga Hrvatskog vijeća obrane proizašlih iz Domovinskog rata, i njihove članove na svim razinama, izaslanstvo NATO stožera u Bosni i Hercegovini, kao i vojno-diplomatske predstavnike akreditirane u BiH te goste iz Republike Hrvatske. Svečanosti je nazočio i izaslanik potpredsjenika Vlade RH, Špiro Janović, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Visoko izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, predvodio je predsjednik dr. Dragan Čović.

Nazočnima su se na obilježavanju obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane obratili Slaven Galić, zamjenik ministra obrane BiH, te u ime zapovjedništva 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine zapovijednik brigadir Martin Pažin.

U prigodi 31. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 18. obljetnice 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Borjani Krišto, predsjedateljici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, dodijeljeno je priznanje za izniman doprinos u ostvarenju programskih zadaća i promicanju uloge i značaja 1. pješačke (gardijske) pukovnije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Priznanje je uručio brigadir Martin Pažin.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?