Objavljena prognoza vremena za narednih 15 dana

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu vremena do 25. travnja. Navode kako će polja visokog zračnog pritiska, narednih dana, diktirati vremenske prilike u Bosni i Hercegovini, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Postupno razvedravanje uz stabilno vrijeme prognoziraju se do četvrtka. Promjena praćenja pogoršanjem vremenskih uvjeta očekuje se od 14. do 19. travnja, a ogleda se u čestim padalinama praćenim jakim vjetrom. Ponovna stabilizacija vremena izgledna je od 20. travnja do kraja prognoznog razdoblja.

Od 10. do 21. tekućeg mjeseca, vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama uobičajenih za ovo razdoblje. Tijekom jutra, na planinama i visoravnima jugozapadne, središnje i istočne Bosne, prognozirane temperature zraka kretat će se od 1 do 6 °C, na nižim nadmorskim visinama Bosne od 3 do 7 °C, dok će u Hercegovini biti od 4 do 9 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka, u istom razdoblju, u Bosni se očekuju od 12 do 16, dok će usljed dužih sunčanih intervala, 12. i 13. maksimalne temperature biti nešto više s vrijednostima od 16 do 20 °C, na jugu zemlje, u razdoblju od 10 do 21. travnja, maksimalne temperature dostizat će vrijednosti i do 22 °C.

Natprosječne temperature zraka prognoziraju se od 22. travnja. Jutarnje se očekuju od 8 do 13 u Bosni, na jugu zemlje do 14, a najviše dnevne u Bosni između 18 i 22 °C, na jugu zemlje od 20 do 25 °C.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?