Preminuo dugogodišnji župnik u dalmatinskim selima, ali i suradnik Sanaderova brata, od don Dragana opraštaju se mnogi

U Splitu je nakon teške bolesti u 78. godini preminuo don Dragan Rajković, dugogodišnji omiljeni župnik u mjestima srednje Dalmacije.

Don Dragan rođen je u Otočcu 1944. godine, a djetinjstvo je proveo u Zemunu. Sjemenišnu gimnaziju završio je u Đakovu, a teologiju na splitskoj Bogosloviji 1971. godine, kada je i zaređen za svećenika u Gospinu svetištu u Sinju, piše slobodnadalmacija.hr.

Mladu misu služio je u Zemunu 11. srpnja 1971. godine. Službovao je kao svećenik u Desnama kod Metkovića i u Srijanima u Gornjim Poljicima odakle odlazi među gradišćanske Hrvate u Austriju, gdje je službovao punih 25 godina, od 1980. do 2005. kada je umirovljen.

Od tada je živio u svećeničkom domu u Splitu, ali je ostao aktivan kao suradnik u župama Gospe od Otoka u Solinu (devet godina) te u katedralnoj župi u Trogiru (tri godine), gdje je pomagao u radu don Vinku Sanaderu, bratu Ive Sanadera, nekadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a.

Posljednji ispraćaj doin Dragana Rajkovića bit će u četvrtak, 13. travnja, u 14.30 sati na gradskom groblju Lovrinac u Splitu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?