Podignuta optužnica protiv sedmorice zbog zločinačkog udruženja

USKOK je, nakon provedene istrage u kojoj su dokazi pribavljeni i putem međunarodnopravne suradnje s Francuskom i Eurojustom, podigao optužnicu protiv sedmorice hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari u sastavu zločinačkog udruženja.

Optužnicom se prvo okrivljeni tereti da je, u razdoblju od kolovoza 2020. do 13. travnja 2022. u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Ekvadoru i Dominikanskoj Republici, u cilju stjecanja nepripadne materijalne koristi kontinuiranom nabavom, prijevozom i preprodajom kokaina radi njegovog plasiranja na ilegalnom narkotržištu, povezao u zajedničko djelovanje drugo, treće i četvrto okrivljene, te druge zasad nepoznate osobe, sve radi uspostave cjelokupne krijumčarske rute trgovine drogom, navode u USKOK-u.

USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme imovinska korist ostvarena kaznenim djelom. Županijskom sudu u Zagrebu predloženo je i produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?