U Mostaru osvanula poruka za “izdajnike” – “Bit će treći entitet od Sovića do Mostara”

Na mostarskoj pasareli osvanuo je transparent na kojem su upućene kritike predsjedniku KO SDP HNK Ismetu Luliću.

Riječ je o događanjima koja se tiču formiranja Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, a tenzije su u proteklim danima u ovom hercegovačkom gradu velike.

– Zbog fotelje i malo para, biće treći (entitet) od Sovića od Mostara. Pošto obraz Ismete?, stoji u poruci okačenoj na mostarskoj pasareli.

Situacija je takva da HDZ BiH bira sa kojim strankama će činiti vlast u HNŽ-u, odnosno da li će to biti SDA ili stranke okupljenje oko Trojke.

Informacije koje su dolazile mijenjale su se skoro iz sata u sat, pa je tako HDZ jedan dan bio bliži formiranju vlasti sa SDA, dok se drugog dana desi promjena na osnovu koje “pol poziciju” za ulazak u vlast zauzmu stranke Trojke.

Danas je, navodno, zakazan sastanak predstavnika HDZ-a i SDA, te je sada najrealnija mogućnost da te dvije stranke čine novu vladajuću koaliciju, ali ni ta opcija nije sigurna.

No, eto pisac ili pisci ovih transparenata su dakako u teškim zabludama a najveća od svih je da je Bosna i Hercegovina njihovo vlasništvo te da Hrvati tu nemaju što tražiti. Kad skuže istinu da to nije niti blizu tako glava bi mogla boljeti.  A sigurno je da će taj dan doći i brže nego što očekuju.

The post U Mostaru osvanula poruka za “izdajnike” – “Bit će treći entitet od Sovića do Mostara” first appeared on ABCportal.info.

Objava U Mostaru osvanula poruka za “izdajnike” – “Bit će treći entitet od Sovića do Mostara” pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Pročitajte vijest OVDJE
Autor: abcadmin

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?