AUTOCESTA U PHILADELPHIJI SE URUŠILA NAKON ŠTO SE ZAPALILO VOZILO

Link na izvornu vijest

Gradski dužnosnici su u saopćenju rekli da preliminarni izvještajia upućuju na to da se zapalila cisterna. Nije bilo povrijeđenih.

Dim se podigao nad urušeni dio dionice I-95, glavne ceste u pravcu sjever-jug na istočnoj obali zemlje. Videosnimak prikazuje vozila hitnih službi i radnike okupljene oko velikog urušenog dijela ceste. Saobraćaj je zaustavljen u oba smjera ceste s osam traka zbog zabrinutosti oko sigurnosti.

Američki ministar transporta Pete Buttigieg je rekao da će zatvaranje dionice I-95 imati “značajne učinke” na regiju i grad Philadelphiju. Dionicu tokom radnih dana koriste vozila na putu prema Bostonu, Baltimoreu i Washingtonu.

Vatrogasci su gasili veliki požar koji je dolazio iz vozila, rekao je šef filadelfijskih vatrogasaca Derek Bowmer novinarima.

Šef gradskog ureda za katastrofe Dominick Mireles je rekao da su dužnosnici zabrinuti zbog mogućeg učinka nesreće na okoliš zbog blizine rijeke Delaware.

“Danas će biti dug dan”, rekao je dodavši da će postupak obnove vjerovatno potrajati.

Video pogledajte i OVDJE.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?