MEDIJI TVRDE DA JE CIA POSLALA VAŽNO UPOZORENJE UKRAJINI

Link na izvornu vijest

Wall Street Journal, pozivajući se na zvaničnike upoznate sa razmjenom podataka, objavio je da je CIA prenijela poruku u junu, na osnovu dojave vojne obavještajne službe Holandije.

Prema zvaničnicima, uprkos tome što je upozorenje shvatila ozbiljno, CIA je sumnjala u sposobnost Ukrajine da izvrši takav napad, koji uključuje postavljanje eksploziva duboko ispod Baltičkog mora.

  • Ali 26. septembra, gasovodi su se našli na meti, iako je Ukrajina oštro negirala bilo kakvu umiješanost u napad – navodi se u izvještaju.

Dodaje se da su holandski vojni obavještajni zvaničnici obavijestili CIA-u o planu ukrajinskog diverzantskog tima da iznajmi jahtu na obali Baltika i angažuje ronioce za postavljanje eksploziva duž četiri cijevi gasovoda Sjeverni tok 1 i 2.

Washington Post je prošle sedmice objavio da je CIA primila informaciju od jedne evropske obavještajne službe u junu prošle godine da šestočlani tim ukrajinskih snaga za specijalne operacije namjerava sabotirati gasovod, javlja Anadolija.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?