Ministar Mijatović: Kraljević je sjajan dopremijer i ministar, odluke se više ne donose u kavanama

Link na izvornu vijest

premije-i-dopremijeri

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović (SDP) se osvrnuo na medijske kritike upućene ministru financija i zamjeniku federalnog premijera Toniju Kraljeviću (HDZ).

“FBiH blokirala isplatu 80 milijuna KM za RS, ministar Kraljević nije ispoštovao dogovor Nikśića, Čovića i Dodika”, ovo su naslovi nakon velikog razočarenja onih koji mjesecima spinuju priču oko izdaje. Neophodno je svaki dan objašnjavati javnosti, da se odluke koje su u interesu građana ne donose ni na kakvim stranačkim sijelima, niti kavanama kao što je to bio običaj ranije – naveo je Mijatović.

Ističe da se odluke donose u institucijama, a na razočarenje onih koji su navikli da se odluke donose po kavanama i da je normalno preglasavanje i kaos u Vladi FBiH.

– Moram ih razočarati, ovaj saziv Vlade funkcionira kao tim. Ministar Kraljević je sjajan dopremijer i ministar, koji provodi odluke i dogovore u okviru Vlade FBiH, a u interesu građana FBiH. Nažalost, danas je postao senzacionalizam da se surađuje i da se odluke donose u institucijama u korist građana – kazao je Mijatović.

Istaknuo je da su krenuli kao tim, da će tako i nastaviti, a da će spin majstori brzo početi demantirati sami sebe.

– Mali savjet prije nego što pustite brutalnu laž i spin, barem oko bitnih stvari za građane, nazovite, pitajte dat ćemo vam informaciju, da se ne brukate džaba – zaključio je ministar Mijatović.

Objava Ministar Mijatović: Kraljević je sjajan dopremijer i ministar, odluke se više ne donose u kavanama pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?