Lik iz Srbije uputio užasne prijetnje i uvrede Bošnjacima i Hrvatima: ‘Imam samo ogromnu mržnju prema vama‘

Link na izvornu vijest

Muškarac koji je iz Srbije i navodno bivši pripadnik zloglasne jedinici “Škorpioni” objavio je na TikToku niz videa u kojima tvrdi da je sudjelovao u ratu u Bosni i Hercegovini te genocidu u Srebrenici, piše N1.

Uputio je i užasne prijetnje i sramotne uvrede Bošnjacima i Hrvatima kako u Bosni i Hercegovini, tako u Srbiji. Bošnjake je oslovljavao pogrdno riječima “ba*ije”.

U videu navodi kako je kapu (Škorpiona) koju nosi, nosio u “Ključu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Brčkom, Trnovi te Srebrenici i Potočarima”.

“Ja sam sa 17 godina bio u Bosni. Nisam znao toliko i nisam smio tada. Sada da vam poručim, bude li puklo u Bosni ponovo, neću ni pile u dvorištu ostaviti. Ja sam zvijer, nisam čovjek. Ne pijem ne drogiram se, imam samo ogromnu mržnju prema vama i Hrvatima”.

U videu prijeti i Hrvatima u Srijemu, Vojvodini s rečenicom: “Nemoj da vam dođu kao sardine nazad u Hrvatsku”.

“Moja mržnja prema vama je svakim danom sve veća i veća. Meni je u zavjet Ratko Mladić ostavio to u Srebrenici 11. srpnja 1995. godine. Pozdrav ba*ije”, naveo je ovaj muškarac koji kaže da ima 45 godina i da je “prošao 1995. godine cijelu Bosnu, a 1998./1999. Kosovo” – navodi N1.

N1 navodi da je objavio i video zarobljenika iz rata u BiH gdje su ih oružani vojnici tjerali da govore da su “zarobljenici Vojske RS” i da je “BiH srpska”. Na videima je napisao “Bit će reprize”.

Psovao je i najsvetiji praznik muslimana Bajram i uputio niz sramotnih uvreda te kritizirao Srbe koji nisu na “njegovoj strani”.

The post Lik iz Srbije uputio užasne prijetnje i uvrede Bošnjacima i Hrvatima: ‘Imam samo ogromnu mržnju prema vama‘ first appeared on ABCportal.info.

Objava Lik iz Srbije uputio užasne prijetnje i uvrede Bošnjacima i Hrvatima: ‘Imam samo ogromnu mržnju prema vama‘ pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?