Mladi Nijemac u Hrvatsku pokušao unijeti mačetu, sjekiru, bejzbol palicu i nož

Link na izvornu vijest

Na graničnom prijelazu kod Donjeg Lapca službenici Granične policije izvršili su kontrolu automobila kojim je upravljao 24-godišnji njemački državljanin.

Pretresom osobnog automobila pronađen je preklopni nož dužine 33 cm, mačeta dužine 77 cm, bejzbol palica i dvije sjekire.

“Oružje je od njega privremeno oduzeto” jer je “riječ o hladnom oružju kategorije D pogodnom za nanošenje ozljeda, a način i okolnosti nošenja tog oružja su ukazivali da se nose kako bi bili uporabljeni za napad ili nanošenje ozljeda”, stoji u policijskom priopćenju, a prijestupniku je izdan i obavezni prekršajni nalog u iznosu od 130 eura.

Glasnogovornica Ličko-senjske policije Maja Brozičević kazna je od 130 do 660 eura, a u ovom je slučaju minimalna, jer zatečeno oružje spada u kategorija D, što su dozvoljena oružja, za koja nije potrebno odobrenje niti prijava nadležnom tijelu, ali je iznimka od toga upravo prelazak državne granice.

(www.jabuka.tv | Foto: PU Ličko-senjska)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?