Travničanin probao ćevape iz Splita koji su prozvani najboljim na svijetu, tvrdi da su bolji od sarajevskih pa naljutio Bosance

Link na izvornu vijest

Tiktoker Admir Jahić Shera odlučio je posjetiti ugostiteljski objekt u Splitu čiji su ćevapi prozvani najboljim na svijetu te dati svoj sud, a nakon što ih je probao kazao je kako su bolji od sarajevskih, ali ne i travničkih.

“Danas smo se zaputili u Split isprobati ćevape za koje kažu da su najbolji na svijetu pa čak i bolji od onih u Sarajevu”, navodi se na početku videa podijeljenog na TikToku.

Admir je snimio pripremu ćevapa, a potom i kako izgleda porcija koju su naručili. Nakon što je probao nekoliko komada, kazao je kako su prema njegovom sudu “bolji od sarajevskih, ali ne i od travničkih”.

“Iskreno mišljenje čovjeka koji je iz Travnika, a živi u Sarajevu i probao je skoro sve ćevape u ta dva grada”, naveo je u opisu videa.

@admirshera Iskreno mišljenje čovjeka koji je iz Travnika, a živi u Sarajevu i probao je skoro sve ćevape u ta dva grada.. Lokacija: 🇭🇷Split, Cevap chef Duje Pisac.. Inspiracija @Petra Colak ♬ original sound – admirshera

Jahićevo mišljenje nije se dopalo svima te su u komentarima ispod snimka tvrdili da su sarajevski ipak bolji. Admir je spomenute ćevape jeo u restoranu “Chevap” koji je otvorio splitski chef Duje Pisac, a čije je otvorenje privuklo veliku pažnju uzevši u obzir da je sam vlasnik tvrdio da boljih ćevapa nema ni u Sarajevu ni u Beogradu.

“Sedam godina smo stvarali taj ćevap. Nebrojeno puta sam ga napravio, vidio da nešto nije kako treba, dok nisam došao do konačne verzije. Ušao sam u srž mesa, znam svaku žilicu što znači, što znači fermentacija mesa, dozrijevanje, dehidracija, a sve kako bi od vrhunskog komada mesa dobio jestivi komad mesa. Ako meso ne poštujete i ne tretirate kako treba dobit će te nejestivi komad”, kazao je prije otvorenja za Dalmatinski portal.

 

The post Travničanin probao ćevape iz Splita koji su prozvani najboljim na svijetu, tvrdi da su bolji od sarajevskih pa naljutio Bosance first appeared on ABCportal.info.

Objava Travničanin probao ćevape iz Splita koji su prozvani najboljim na svijetu, tvrdi da su bolji od sarajevskih pa naljutio Bosance pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?