Koordinacija u Orašju: Osnažiti suradnju u svim područjima

Link na izvornu vijest

ministri
Nakon svečanog otvaranja zgrade Konzulata Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Orašju održan je sastanak izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora BiH i izaslanstva dužnosnika HDZ-a RH, u sklopu posjete Županiji Posavskoj.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović, uz članove Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH te Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade RH, predvodili su brojno izaslanstvo dužnosnika iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske na danas održanoj koordinaciji.

Prilikom sastanka govoreno je o jačanju suradnje, povezivanju i razvoju te bržem rješavanju svih izazova.

Predsjednik Čović nakon održanog sastanka zahvalio se predsjedniku HDZ-a RH i predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću. „Uvijek je uz nas. U zadnjih 10-ak godina u različitim ulogama, od EU parlamenta, do izvršne političke vlasti u Republici Hrvatskoj, napravio je potpuno drugačiji sustav vrijednosti kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, naš europski put, i pozicija hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, što i današnji čin otvaranja Konzulata na jedan jasan način govori“, istaknuo je predsjednik Čović.

„Veseli me da smo danas u Posavini, i danas i sutra, kao što smo danas imali ove događaje ovdje, sutra ćemo u Odžaku imati koordinaciju načelnika, gradonačelnika i predsjednika Vlada, gdje želimo prepoznati sve projekte koji mogu na neki način promijeniti ambijent“, kazao je dr. Čović.

„Veseli me što smo danas s prijateljima iz Hrvatskog narodnog sabora BiH raspravili sve teme, na sastanku je bilo devet predsjednika političkih stranaka HNS-a u BiH, koji su se obratili. Zajedništvo koje gradimo daje nam pravo da možemo kazati da smo ključni i stabilizirajući element svih odnosa u BiH u problemima koje i danas imamo na različitim smjerovima. Upravo na način na koji mi to pokušavamo raditi zajedno s predstavnicima Vlade RH, može nam osigurati da političkim sredstvima osiguramo našu europsku, euroatlantsku budućnost i ekonomsku i svaku drugu stabilnost u BiH“, istaknuo je predsjednik Čović nakon sastanka u izjavi medijima.

Predsjednik HDZ-a RH i predsjednik Vlade, Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom s čalnovima Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH koje je predvodio dr. Dragan Čović.

„Ovo je dio naše stalne suradnje, dijaloga, međusobnog razumjevanja i podrške“, kazao je Plenković, ističući kako je političko jedinstvo stranaka HNS-a omogućilo i da se oformi nova Vlada, gdje je vidljivo da je Vijeće ministara BiH u proteklih nekoliko mjeseci pokazalo funkcionalnost, reformski karakter, silan međunarodni angažman koji je vidljiv i prepoznat, to je jedan novi, pozitivni vjetar, koji ide za tim nakon što BiH, uz snažnu potporu i zagovor hrvatske Vlade dobila kandidatski status, dođe u poziciju da taj reformski put zemlje i eu dinamika budu još brži i učinkovitiji na dobrobit svih konstitutivnih naroda i svih građana i onih drugih koji žive u BiH“, kazao je predsjednik Plenković, ističući kako će se ovaj dijalog njegovati i nastojati pomoći koliko je god moguće u duhu koji je koristan i konstruktivan. 

Nakon održane koordinacije, predsjednik Čović i predsjednik Plenković održali su sastanak s izaslanstvom dužnosnika izvršne i zakonodavne vlasti s područja Županije Posavske, koje su predvodili predsjednik Vlade i Skupštine Županije Posavske Đuro Topić i Blaž Župarić.

 
 

Objava Koordinacija u Orašju: Osnažiti suradnju u svim područjima pojavila se prvi puta na Ljubuški na dlanu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?