Najskuplji uvezeni automobil u BiH koštao je pola milijuna maraka

Link na izvornu vijest

Prema podacima Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u prvih šest mjeseci 2023. u Bosnu i Hercegovinu uvezeno je ukupno 33.917 automobila od čega 4.874 novi automobil te 29.043 polovnih vozila.

Kada je riječ o uvozu električnih automobila, u prvih šest mjeseci uvezeno je 125 ovakvih vozila, a dominira uvoz iz Njemačke. Ako se govori o cijeni, najskuplji električni automobil koji je uvezen u BiH je Mercedes-AMG EQE koji je plaćen 193.871 KM.

Podaci Uprave za neizravno oporezivanje koji su ustupljeni portalu Crna hronika.info pokazuju kako je u prvih šest mjeseci 2023. godine u Bosnu i Hercegovinu stiglo 525 hibridnih vozila i to 401 nova te 124 polovna.

Ako se usporedi prva polovina ove i prošle godine, može se primijetiti da je uvoz automobila u velikom porastu. U prvoj polovini 2022. godine uvezeno je 25.283 automobila, a 2023. 33.917 automobila.

Najskuplji uvezeni automobil u prvoj polovini 2023. godine je Mercedes-Maybach S 680 4MATIC koji je koštao 504.329 KM. U top deset najskupljih automobila dominiraju upravo Mercedes i Porsche.

Ukupna vrijednost svih automobila uvezenih u Bosnu i Hercegovinu u prvih šest mjeseci iznosi 499 milijuna i 525 tisuća KM. Na namete pri uvozu ovih automobila uplaćeno je ukupno 106 milijuna i 866 tisuća KM.

Ako se ovaj trend uvoza nastavi i u drugoj polovini 2023. godine mogle bi se ponovo dostići pretpandemijske cifre kada se uvozilo u prosjeku oko 60 tisuća automobila godišnje.

Post Najskuplji uvezeni automobil u BiH koštao je pola milijuna maraka je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?