Milanović u Kninu: Bez hrvatske pobjede ne bi bilo Daytonskog sporazuma

Link na izvornu vijest

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je u subotu u povodu proslave Dana pobjede i 28. obljetnice VRO Oluje da bez hrvatske pobjede ne bi bilo Daytonskog mirovnog sporazuma.

Istina je voda duboka. Ne vidi je svatko na isti način. Ne vide je jučer u Prijedoru, nažalost. Od svih mjesta, odabrali su Prijedor gdje je ubijeno nekoliko tisuća muslimana i Hrvata 1992. godine i to nije lijepo. Bit ću vrlo blag – to je pogrešno, rekao je Milanović, a prenosi Hina.

Time se osvrnuo na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je izjavio u petak u Prijedoru kako je “Oluja” bila najveće etničko čišćenje u Europi nakon Drugog svjetskog rata, dok je čelnik Republike Srpske Milorad Dodik tu operaciju nazvao udruženim zločinačkim pothvatom za koji je okrivio Hrvatsku, ali i SAD.

Pobjeda je bila velika i bila je teška. Kad govorimo o istini, istina treba biti izrečena u cijelosti. Hrvatska pobjeda je omogućila Daytonski mirovni sporazum, ali to je vrlo defenzivna tvrdnja. Nije ga omogućila, nego ga bez nje ne bi bilo, poručio je Milanović.

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?