Počeo memorijalni turnir ‘Streetball Tomislavgrad 2023. Branimir Mašić Bani‘

Link na izvornu vijest

Prije početka natjecanja na košarkaškome igralištu spomenute škole svečano je otkriven i blagoslovljen mural s likom Branimira Mašića, čiju je izgradnju inicirao HKK Tomislav uz pomoć Općine Tomislavgrad i prijatelja, a oslikao tomislavgradski akademski slikar Ante Braovac.

Prigodnu molitvu pred prepunim igralištem izrekao je prof. Krešimir Parlov, inače pokojnog Banija prijatelj i kolega iz košarkaški dana, dok je mural blagoslovila Banijeva sestra Barbara Mašić.

Prema riječima Parlova, Branimir Mašić Bani je upravo na ovome igralištu još od osnovnoškolskih dana provodio sate i sate igrajući košarku, a vraćao mu se i tijekom ljetnih mjeseci igrajući do kasno u noć, istaknuvši da nije gubio običaj dolaska na ovaj teren ni kada je stekao status kvalitetnoga prvoligaškoga igrača.

“Neka ovaj mural svima nama bude mjesto sjećanja na neosporni košarkaški talent i brojne ljudske vrline koje su našega Banija krasile a ujedno i znak zahvalnosti Baniju na svim lijepim trenutcima koje nam je za života priuštio”, kazao je Parlov.

Svečanom otvaranju murala i trećem do sada turniru “Streettball turnir Tomislavgrad” nazočio i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Buntić te proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Matej Mamić čiji korijeni također sežu iz ovih krajeva.

Kroz iduća dva dana Tomislavgrađani mogu uživati u natjecanju kako za odrasle tako i za djecu u slobodnim bacanjima, bacanju trica te zakucavanju nakon čega u nedjelju slijedi proglašenje pobjednika u svim tim kategorijama.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?