Predsjedništvo BiH predalo dokumentaciju policiji, Bakir Izetbegović i još neki bošnjački političari će morati u SIPA-u objasniti tko ih je ovlastio

Link na izvornu vijest

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zatražila je prije mjesec dana od Predsjedništva BiH dokumente koji se odnose na reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije.

Predmet je zaveden pod nazivom “Bakir Izetbegović i drugi”, a SIPA je ovu dokumentaciju tražila u okviru provjera koje provodi prema naredbi Tužiteljstva BiH.

Sve sakrio

Podsjećamo, Međunarodni sud pravde u Hagu je prije nekoliko godina odbacio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid, a na kojem je inzistirao Izetbegović. Bakir je tada u Vijećnici okupio građane i političare kako bi dobio podršku za to. Ali je pri tome svjesno zanemario legitimitet podnositelja zahtjeva Sakiba Softića, zbog čega je sve propalo.

“Avaz” iz izvora bliskih SIPA-i i Tužiteljstvu doznaje da je Tajništvo Predsjedništva BiH odmah postupilo prema traženom zahtjevu SIPA-e i prije 20 dana poslao svu dokumentaciju ovoj policijskog agenciji.

U zahtjevu SIPA-e traženi su podaci o Bakiru Izetbegoviću, Dževadu Mahmutoviću, Elviru Čamdžiću te Sakibu Softiću, u cilju utvrđivanja koje su funkcije, pozicije i poslove imenovani obavljali 2017. godine.

Također, SIPA je tražila i podatke o tome tko su bili imenovani članovi ekspertne skupine za reviziju presude za genocid po tužbi BiH protiv Srbije.

Iz Predsjedništva su odgovorili na zahtjev, pogotovo na dio koji se odnosi na Izetbegovićeve tadašnje savjetnike Mahmutovića i Čamdžića te bh. agenta Softića, ali i dio koji se odnosi na članove ekspertne skupine koju je Izetbegović formirao.

The post Predsjedništvo BiH predalo dokumentaciju policiji, Bakir Izetbegović i još neki bošnjački političari će morati u SIPA-u objasniti tko ih je ovlastio first appeared on ABCportal.info.

Objava Predsjedništvo BiH predalo dokumentaciju policiji, Bakir Izetbegović i još neki bošnjački političari će morati u SIPA-u objasniti tko ih je ovlastio pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?