SDA CENTAR SARAJEVO: KONAKOVIĆ GRAĐANE SVOJE ZEMLJE NAZIVA HIJENAMA, TO JE ‘VUČIĆIZACIJA’ DRUŠTVA 

Link na izvornu vijest

Time frustracije zbog raspada vlastite stranke, ali i opoziva njegovog načelnika (općine Centar Sarajevo, Srđana) Mandića, Konaković liječi vrijeđajući one koji se usude pisati o frakcijskom ratu u NiP-u, saopćili su danas iz Općinske organizacije SDA Centar Sarajevo.

– Svoj bijes zbog gubitka kontrole nad vlastitom strankom, koji se oslikava u javnom odbijanju lokalnog ogranka u Centru da ga posluša u vezi sa opozivom Mandića, Konaković ne smije iskaljivati na građanima Bosne i Hercegovine.

Dok četnici orgijaju Prijedorom, prijete povratnicima i uposlenicima Memorijalnog centra jer se bore protiv negiranja genocida, dok “novi i reformisani” Dodik vrijeđa njegovog člana Predsjedništva (Denisa) Bećirovića, i dok Mandić iznosi šovinističke teze o “mutiranom genu SDA”, ministar vanjskih poslova se obračunava sa Bošnjacima i dio njih naziva hijenama i drugim pogrdnim imenima. Bosna i Hercegovina nikada ne smije da liči na mračnu Srbiju i njeno društvo, niti se smije dozvoliti “Vučićizacija” javnog prostora kroz uvrede i napade na građane i medije. Nažalost, Konaković je našao pogrešnog uzora i uvodi ovaj standard u javni život – ističu iz SDA Centar.

Konaković je, kako dodaju, naveo i neistinu da je NiP nekoga pobijedio, vjerovatno misleći na SDA.

– SDA ima 3,5 puta više glasova od ove lokalne stranke i sama više od cijele izdajničke “Trojke” zajedno. Narod je, nakon svih brutalnih napada na SDA od NiP-a, preskupih izbornih kampanja plaćenih sumnjivim novcem, otimanja zastupnika za svoje vlade, jasno rekao da ne želi NiP i podaničku “Trojku”, već SDA i patriotski blok. Već na izborima 2024. godine građani će vam još jasnije pokazati da ne praštaju izdaju, da psovanje genocida u lice ne smatraju razgovorom i kompromisom, da ne žele “gutače žaba” niti priznaju okupatorsku vlast, te će vas zbog toga poslati u historiju. Ako se vaše stranke do tada, zbog borbe za budžete i izborni plijen, same ne raspadnu – saopćeno je iz SDA Centar Sarajevo.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?