NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški samostalna izložba slika Ante Ljubičića Cara

Link na izvornu vijest

U organizaciji JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški u srijedu 9. kolovoza, s početkom u 20 sati, u Knjižnici Ljubuški, upriličit će se samostalna izložba slika “Simfonija raskoši” akademskog slikara Ante Ljubičića Cara.

Svoj osvrt na izložbeni postav dat će akademski slikar Jure Paponja, dok će pak u glazbenom dijelu nastupiti glazbenica Ivana Boto.

Programom otvaranja izložbe moderirat će Mila Fofić.

Izložba se upriličava pod pokroviteljstvom Grada Ljubuškog i u nakladi O. R. Atelje Galerija „Tomislav Dugandžić“.

Ukratko o autoru: Ante Ljubičić-Car rođen je1. lipnja 1955. god. u Runovićima (Imotski). Gimnaziju je završio u Imotskom. Likovnu akademiju završio je u Sarajevu 1980. godine u klasi profesora Perčinlića. Nakon akademije vratio se u Runoviće i 12 godina radio je kao profesor povijesti likovnih umjetnosti u imotskoj gimnaziji.

Devedesetih godina ostao je bez profesorskog posla i odlazi u Njemačku gdje u Berlinu nastavlja s umjetničkim radom. Krajem devedesetih godina ponovno se vraća u Imotsku krajinu i u rodnim Runovićima, u malom ateljeu, stvara  vrhunska umjetnička djela.

Član je ULUH-a od 1987. godine. Već trideset godina prisutan je na lokalnoj i nacionalnoj umjetničkoj sceni. Izlagao je na više od stotinu samostalnih, skupnih izložbi I likovnih kolonija.

Danas živi i radi kao samostalni umjetnik u Runovićima – Imotski, RH.

Iks portal

Objava NAJAVA: U Knjižnici Ljubuški samostalna izložba slika Ante Ljubičića Cara pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?