Profit saudijskog naftnog giganta drastično opao

Link na izvornu vijest

RIJAD – Saudijski državni naftni gigant “Aramko” saopštio je danas da je u drugom kvartalu ostvario profit od 30 milijardi dolara, što je pad za blizu 40 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

FOTO: Pixabay

Smatra se da je do pada profita došlo usljed nižih cijena nafte.

Ukupna prodaja iznosila je oko 106 milijardi dolara, što je manje u odnosu na 150 milijardi dolara u drugom kvartalu 2022. godine.

U izvještaju o zaradi podnesenom na saudijskoj berzi, “Aramko” navodi da smanjenje “uglavnom odražava uticaj nižih cijena sirove nafte i slabljenja marži za prerađevine i hemikalije”, prenosi AP.

“Aramko” je, ipak, povećao dividendu isplaćenu investitorima na 29,38 milijardi dolara u poređenju sa 18,8 milijardi dovlara u drugom kvartalu 2022. godine.

U saopštenju se dodaje da je dividenda djelimično zasnovana na rekordnoj zaradi koju je kompanija ostvarila prošle godine.

Чланак Profit saudijskog naftnog giganta drastično opao се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?