Skandalozan pritisak na Tužiteljstvo i Sud BiH od strane Željka Komšića, zašto OHR i Schmidt ne reagiraju?

Link na izvornu vijest

Povodom podizanja optužnice protiv Ahmeda Sejdića, Ferida Buljubašića i drugih 11 osoba, pripadnika Armije RBiH, oglasio se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik DF-a Željko Komšić, te svojim priopćenjem pokušao napraviti pritisak prema našem Tužiteljstvu što je svakako prvorazredni politički skandal, piše ABCportal.info

“Očito je da se radi o još jednom osmišljenom pokušaju promjene karaktera rata u Bosni i Hercegovini i to kroz proizvodnju statističkih elemenata kroz kojih se nastoji u što većoj mjeri izjednačiti žrtve sa ratnim zločincima”, smatra Komšić.

On smatra da je u ovom konkretnom slučaju, u kojem je Tužiteljstvo BiH podiglo nove tri optužnice protiv heroja odbrane BiH, jasno da se želi osigurati što duži sudski postupak.

“U ovom konkretnom slučaju, jasno je da se kroz podizanje optužnice protiv 13 osoba želi osigurati što dugotrajniji sudski postupak, koji bi se u tom dužem vremenskom periodu koristio kao politički alat pogodan za one političke aktere koji ulažu značajne napore na negiranju genocida i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini”, poručuje on.

Prema njegovom mišljenju, ono što posebno zabrinjava jeste činjenica da se na, vještački način, želi prikazati drugačiji karakter rata u BiH.

“Ono što posebno zabrinjava je stavljanje Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Milanka Kajganića, glavnog tužitelja u političku funkciju onih u Bosni i Hercegovini, kao i onih izvan nje, da se na vještački način pokuša prikazati drugačiji karakter rata u Bosni Hercegovini”, ističe Komšić te dodaje:

“Kako bi glavni tužitelj Kajganić zaštitio integritet i nepristranost Tužiteljstva BiH, bilo bi jako korisno da odgovori na pitanja zašto nisu podignute optužnice protiv direktnih izvršitelja genocida u Srebrenici, jer Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine mora procesuirati sve direktne izvršitelje, sudionike u masovnim likvidacijama, protjerivanju lokalnog stanovništva i organizaciji primarnih, sekundarnih i tercijarnih masovnih grobnica u cilju prikrivanja izvršenja ratnog zločina genocida”, poručuje Komšić.

Nadalje, Komiš dodaje kako bi bilo dobro da Kajganić počne dizati optužnice protiv osoba koja su vršila granatiranje građana Sarajeva.

“Isto tako, bilo bi jako dobro da glavni tužitelj Kajganić, radi zaštite vlastitog integriteta i nepristranosti, počne dizati optužnice protiv onih osoba koje se vršile granatiranje građana Sarajeva koji su stajali u redu za vodu ili u redu za kruh, zatim granatiranje djece na igralištima”, dodaje trenutno predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Ukoliko Kajganić ne počne raditi svoj posao, kako to kaže Komšić, nosit će breme zaštitnika počinitelja svih najstrašnijih zločina.

“Bez obzira što je tužitelj Kajganić preferencija jedinog dijela međunarodne zajednice, on bi trebao napokon početi raditi svoj tužiteljski posao, inače će nositi breme zaštitnika počinitelja svih tih najstrašnijih zločina, kroz manipulativno podizanje neodrživih optužnica, a dio međunarodne zajednice pretvoriti u svoga suučesnika”, zaključuje Komšić.

Naravno. ništa novo kad je u pitanju Komšić ili nove optužnice. Čim naše Tužiteljstvo digne optužnice protiv pripadnika Armije RBiH onda se radi o osloboditeljima ove zemlje i slične populističke fore koje su sve tanje i tanje pa kad je i u pitanju Željko Komšić.

The post Skandalozan pritisak na Tužiteljstvo i Sud BiH od strane Željka Komšića, zašto OHR i Schmidt ne reagiraju? first appeared on ABCportal.info.

Objava Skandalozan pritisak na Tužiteljstvo i Sud BiH od strane Željka Komšića, zašto OHR i Schmidt ne reagiraju? pojavila se prvi puta na ABCportal.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?