Zrinjski pregazio islandski Breidablik

Link na izvornu vijest

Zrinjski je u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige pregazio islandski Breidablik sa 6:2 i tako praktično osigurao prolaz u play-off tog natjecanja.

Time je prvak BiH praktično osigurao i plasman u skupinu Konferencijske lige, što znači da će prvi put u povijesti jedan bh. klub igrati na jesen u Europi.

Plemići bi time bili sigurni za Konferencijsku ligu, a sada će imati priliku izboriti i Europsku ligu. Podsjetimo, u play-offu će Zrinjski igrati protiv austrijskog LASK-a.
To će sve biti ako Zrinjski obrani prednost iz prve utakmice, a treba se čudo desiti na Islandu idućeg četvrtka da Plemići prospu ovih 6:2.

Bila je to jedna od najboljih europskih utakmica u povijesti mostarskog kluba. Momčad Krunoslava Rendulića razbila je Breidablik s 5:0 u prvom dijelu. Kiš i Malekinušić zabili su po dva gola, a Bilbija jedan.

U drugom dijelu s igračem manje domaći su rutinski održavali prednost, a uvećali su je u 55. golom Antonija Ivančića.

I umjesto da dotuku Islanđane, domaći su im omogućili da se vrate. Breidablik je s igračem manje uspio postići pogodak preko Antona Ludvikssona u 64. minuti, a onda smanjiti i na 6:2 preko Gislija Eyjolfssona deset minuta kasnije.

Zrinjski je mogao i do sedmog gola u 83. minuti, ali u dva navrata pogodili su gredu.

Do kraja utakmice domaći su imali još barem dva zicera da povećaju prednost, ali s obzirom na viđeno i ovo bi trebalo biti dovoljno za uzvrat na Islandu za tjedan dana.

Post Zrinjski pregazio islandski Breidablik je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?