Pet sestara položilo doživotne zavjete u Mostaru

Link na izvornu vijest

Zavjete su primile sestra Arkanđela Jurčević, sestra Marija Budimir, sestra Magda Glibić, sestra Monika Ćorić i sestra Marija Ivana Boban. U prepunoj katedrali  misno slavlje i obred zavjetovanja predslavio je  biskup mostarsko duvanjski i trajni upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić. Posebnost današnjeg događaja je što su sestre Magda, Monika  i Marija Ivana prijateljice. Upoznale su se  prije nekoliko godina u franjevačkoj mladeži – FRAMI.   Prelijepa priča čija je nova stranica ispisana današnjim zavjetom.

Družba Školskih sestara franjevaka Krista Kralja ima svoje korijene u Družbi Školskih sestara franjevaka iz Graca u Austriji. 1864. prve četiri sestre iz Graza su došle u Maribor. Pet godina kasnije mariborska se podružnica, zalaganjem s. Margarite Pucher, odijelila od kuće matice u Grazu i postala samostalnom Družbom s matičnom kućom i sjedištem u Mariboru. Prvotni cilj nove Družbe bio je učvrstiti franjevački duh služenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti s djecom i djevojkama, posebice u korist onih iz najsiromašnijih društvenih slojeva.

Do kraja 19. stoljeća Družba se proširila slovenskim krajevima, a potkraj 19. i početkom 20. u BiH i Hrvatsku. Prešla je također granice Europe i otvorila podružnice u Africi u Egiptu  i u Sjedinjenim Američkim Državama. Između dva svjetska rata sestre su došle i u Južnu Ameriku. Osim već spomenutih zemalja, danas je Družba prisutna u Austriji, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Argentini, Urugvaju, Paragvaju, DR Kongu i Ugandi.

RTV HB

Objava Pet sestara položilo doživotne zavjete u Mostaru pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?