Sve manje ljudi gleda klasične TV kanale

Link na izvornu vijest

Tradicionalno gledanje televizije palo je prošlog mjeseca prvi put ispod 50 posto u SAD-u jer streaming nastavlja preoblikovati način na koji konzumiramo sadržaj.

Prema posljednjem mjesečnom izvješću tvrtke Nielsen, kabelska televizija činila je 29,6 posto ukupne TV upotrebe u srpnju. Gledatelji emitiranja preko zemaljskih antena su na 20,0 posto, za kombiniranu linearnu gledanost od 49,6 posto, piše Bajtbox.

S druge strane, streaming je u srpnju imao 38,7 posto gledatelja u SAD-u. Preostalih 11,6 posto, koji spada u kategoriju “Ostalo” i uključuje korištenje drugih uređaja poput reprodukcije DVD-a i audio reprodukcije, dovodi ukupno gledanje nelinearne televizije do 50,3 posto, stavljajući ga po prvi put iznad tradicionalnog gledanja.

Među platformama za streaming, YouTube je predvodio sve ostale s 9,2 posto kolača. Netflix je činio 8,5 posto udjela u streamingu. Serija Suits (Netflix, Peacock) imala je blizu 18 milijardi minuta gledanja u srpnju 2023. Godinu dana ranije, Stranger Things također je zabilježila gotovo 18 milijardi minuta gledanja.

Prema Nielsenu, YouTube, Netflix i Amazon Prime Video postigli su rekordno visoke udjele u srpnju.

Budući da emitiranje i kabelska televizija gube tržišni udio, nije iznenađenje da vidimo da streaming postaje sve skuplji. Većina velikih platformi za streaming povećala je cijene pretplate u posljednjih nekoliko mjeseci, a neke su ih višestruko povećale, piše Bajtobox.

Ranije ovog tjedna, Financial Times je izvijestio da će mjesečni trošak pretplate na najbolje američke streaming usluge ove jeseni biti 14 USD veći u odnosu na godinu prije. U to će vrijeme koštati oko 87 dolara mjesečno za paket vrhunskih streaming usluga u odnosu na 73 dolara prošle godine.

Spasitelj tradicionalne televizije mogao bi biti sportski sadržaj. Prema Nielsenu, emitiranje sportova generiralo je gotovo 25 milijardi minuta gledanja prošlog mjeseca (i to u srpnju, sporom mjesecu za sport). U rujnu možemo očekivati ​​da će se gledanost sportskih prijenosa više nego utrostručiti jer kreću sezone u sportskim natjecanjima, piše Bajtbox.

(www.jabuka.tv)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?