U Hrvatskoj uhićen vozač iz BiH: U teretnjaku skrivao čak 87 ilegalnih migranata

U Hrvatskoj uhićen vozač iz BiH: U teretnjaku skrivao čak 87 ilegalnih migranata

Link na izvornu vijest

Policija je od prošlog četvrtka do ponedjeljka u Karlovačkoj županiji provela u šest odvojenih slučajeva istragu nad 11 muškaraca, osumnjičenih za krijumčarenje 117 ilegalnih migranata, izvijestila je u srijedu Policijska uprava karlovačka. Službenici Ravnateljstva policije u Slunju prošli četvrtak su zaustavili i kontrolirali automobil bugarskih registracija kojim je upravljao 60-godišnji državljanin Bugarske i zatekli šest stranaca.

Istragom je utvrđeno da su dva dana prije toga nezakonito noću prešli hrvatsku državnu granicu, te da im je pomagao 56-godišnji Bugarin, kao prethodnica u posebnom automobilu kako bi izbjegli nadzor hrvatske policije. Istog dana navečer pogranični policajci iz Cetingrada u suradnji s kolegama iz Ravnateljstva zaustavili su dva automobila rumunjskih registracija. Jedan automobil je vozio 38-godišnji državljanin Rumunjske i zatečeno je osam stranaca koji su nezakonito prešli granicu Hrvatske, a automobil kojim je upravljao 33-godišnji Rumunj, i u kojemu su zatečena još dvojica Rumunja od 32 i 24 godine, je služio kao prethodnica. U subotu navečer je policija na području Cetingrada zaustavila automobil iz Bosne i Hercegovine kojega je vozio 36-godišnjak iz te države, a u vozilu je bilo pet ilegalnih migranta, od kojih je jedan bio u prtljažniku.

Policija je utvrdila da je 47-godišnji suvozač, također iz BiH nezakonito ušao u zemlju te mu slijedi i prekršajna prijava. U nedjelju je u Slunju u automobilu poljskih registracija kojega je vozio 51-godišnjak iz Kazahstana, policija pronašla četiri ilegalna migranta. U večernjim satima u nedjelju policija je u Karlovcu u automobilu zagrebačkih registracija kojega je vozio 38-godišnjak iz Hrvatske, zatekla šest stranih državljana koji su nezakonito prešli granicu i protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava.

Prilikom granične kontrole u ponedjeljak navečer policija je pronašla čak 87 ilegalnih migranata u teretnom vozilu s prikolicom. Teretnjakom bosansko-hercegovačkih registracija upravljao je 57-godišnjak iz BiH. Iz PU karlovačke su naveli da je petero migranata “izrazilo namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom”, a da je ostalima odbijen ulazak u Hrvatsku. Vozač je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega je proslijeđena Državnom odvjetništvu, prenosi Hina.

Bljesak.info

U Hrvatskoj uhićen vozač iz BiH: U teretnjaku skrivao čak 87 ilegalnih migranata

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?