Policija zaustavila obitelj koja je iz Hrvatske prema Berlinu putovala sa malim janjetom

Policija zaustavila obitelj koja je iz Hrvatske prema Berlinu putovala sa malim janjetom

Link na izvornu vijest

Policija zaustavila obitelj koja je iz Hrvatske prema Berlinu putovala sa malim janjetom

Salzburškoj policiji slučajni prolaznici dojavili su da se u ulici Schwarzstrasse u automobilu nalazi mlado janje koje glasno bleji. Policijski službenici koji su intervenirali odmah po dojavi utvrdili su da se na stražnjem sjedalu automobila njemačkih registarskih oznaka s malo otvorenim prozorom nalazi mlado janje. Za malu životinju bio je postavljen i improvizirajući krevet od kutije, s dekicom i malo sijena.

Navodno je vlasnik vozila nadzor i brigu povjerio konobarici obližnjeg ugostiteljskog objekta. Ona je pazila na životinju dok je vlasnik bio u posjetu lutkarskom kazalištu. Policijski službenici su potom obavijestili vlasnika vozila i utvrdili činjenično stanje.

Doznali su da je 49-godišnji Nijemac u Hrvatskoj dobio malo janje koje je ovca odbacila 7. srpnja te ga je, zbog ljubavi obitelji prema životinjama, želio ponijeti kući nakon posjeta Salzburgu i nastaviti ga uzgajati tamo na svojoj farmi. Tijekom transporta životinja je uvijek sjedila u sredini između djece i ona su je držala, piše kroativ.at

Službeni veterinar koji je obaviješten, zajedno s državnim veterinarom, uputio je na nepoštivanje propisa o prijevozu životinja i karanteni, zbog čega je janje “Chili” naknadno predano organizaciji za dobrobit životinja na potrebne veterinarske preglede i četiri – tjedna karantena. O cijelom slučaju obaviještena su nadležna tijela.

Očekuje se da će 49-godišnjak i njegova obitelj moći preuzeti “Chili” od organizacije za dobrobit životinja i profesionalno ga prevesti u Berlin nakon što dobiju rezultate testova i nakon što istekne karantena.

Objava Policija zaustavila obitelj koja je iz Hrvatske prema Berlinu putovala sa malim janjetom pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?