Dodik: Ako Schmidt nametne zakon o državnoj imovini istog trenutka donosimo odluku o samostalnosti

Dodik: Ako Schmidt nametne zakon o državnoj imovini istog trenutka donosimo odluku o samostalnosti

Link na izvornu vijest

“Danas sam s Nešićem potpisao sporazum koji precizira suradnju. Odnosni se na politike koje trebamo provoditi na nivou RS i BiH. Odnosi se i na praktične stvari i na pozicioniranje s obzirom na izborne rezultate”, kazao je Dodik prenosi Klix.

Dodao je da je veoma zadovoljan jer je DNS podrška te da je na fonu politika SNSD-a.

“Mi ćemo nastaviti da surađujemo na najvišem nivou. Svake sedmice ćemo da imamo sastanke i sumiramo naše obaveze i prava. Mi smatramo da će ova suradnja nastaviti na lokalnom nivou i sve do općih izbora. Nama je važno da se partneri osjećaju lagodno”, rekao je Dodik.

Dodik je komentirao i sastanak sa Sarrazinom te se ponovo dotakao legaliteta visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

“Dao sam (Sarrazinu) mu aneks 10 Dejtona. Taj čovjek nije imenovan, Aneks kaže da ga biraju strane, a to su Hrvatska, Srbija, Republika Srpska, Federacija i neka Alijina Bosna koja više ne postoji, koja je sad zajednički nivo BiH. Mi smo trebali da izaberemo visokog predstavnika, a da ga potvrdi vijeće sigurnosti. Kad kažete da to nije uredu, da se držimo Dejtona, oni kažu mi podržavamo Schmidta. Ali on nema ovlaštenja, kakva je to EU i demokracija”, poručio je Dodik.

Komentirao je i navode da će MUP RS-a uhapsiti Schmidta nakon što uđe na teritorij manjeg bh. entiteta.

“Na pitanje što mi je strateški cilj da Schmidta naša policija prati i izvan Republike Srpske disponira, kazao sam povucite ga u Njemačku. Rekao sam mu i da je nama najvažnije pitanje imovine. Oni su doveli njega da bi na bazi ovoga što do sada radi, samo jedan dan osvanula njegova navodna odluka o zakonu o imovini. I ja sam rekao ako do toga dođe da ćemo istog trenutka donijeti odluku o samostalnosti”, kazao je na kraju Dodik.

Dnevnik.na

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?