Imovina Volva prenesena na ruskog investitora

Imovina Volva prenesena na ruskog investitora

Link na izvornu vijest

MOSKVA – Imovina švedskog proizvođača kamiona “Volvo” u Rusiji prenesena je na jednog ruskog investitora, navodi se u saopštenju Ministarstva industrije i trgovine, ali nije otkriven njegov identitet.

Imovina Volva prenesena na ruskog investitora

FOTO: Agencije

“Volvo” je obustavio svu prodaju, servis i proizvodnju u Rusiji u februaru 2022. godine, a u oktobru prošle godine je saopštio da će možda biti potrebni dodatni otpisi.

U 2021. godini, Rusija je činila oko tri odsto neto grupne prodaje za ovu kompaniju, što joj je donijelo prihod od 33,4 milijarde dolara.

Ministarstvo je saopštilo da je, zajedno sa novim vlasnikom, “utvrđen i domaći partner za dalji razvoj proizvodnje na lokaciji koncerna u Kalugi” i da se “nastavlja rad na njenom ponovnom pokretanju u najkraćem mogućem roku”.

Ruski državni registar pravnih lica navodi da je imovina “Volva”, uključujući fabriku u Kalugi, pod operativnom kontrolom biznismena Igora Kima.

Fabrika u Kalugi ima kapacitet od oko 15.000 kamiona godišnje. Kim nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Srna

Чланак Imovina Volva prenesena na ruskog investitora се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?