Ivan Kvesić u finalu, Anđelo Kvesić za broncu na turniru Svjetske lige

Ivan Kvesić u finalu, Anđelo Kvesić za broncu na turniru Svjetske lige

Link na izvornu vijest

Hrvatski karatist Ivan izborio je finale u kategoriji -84 kg, a njegov brat Anđelo će se boriti za broncu u kategoriji +84 kg na turniržu Svjetske Premier karate lige u Dublinu.

U skupini Ivan Kvesić je pobijedio Japanca Yutu Morija 12-4 i Ukrajinca Konstiantyna Tsymbala 4-0. U četvrtfinalu svladao je Ekvadorca Josea Aceveda 11-6. Mlađi Kvesić finale je izborio u polufinalnom okršaju protiv Grka Konstantinosa Mastrogiannisa (5-5) zahvaljujući ‘senshuu’, odnosno pravilu prvog osvojenog boda.

U nedjeljnom finalu za naslov će se boriti protiv Talijana Michelea Martine.

Anđelo Kvesić borit će se za brončanu medalju u teškoj kategoriji.  Osvojio je prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, remiziravši protiv Nizozemca Issame Najdija 0-0, a u nastavku je svladao Srbina Luku Vukovića 3-0 i Nijemca Nicolaia Sekota 11-7. U četvrtfinalu izgubio je od kasnijeg finaliste Ukrajinca Ryzvana Talibova 2-0 pa će se u susretu za broncu boriti protiv Anesa Bostandžića iz BiH. 

Bostandžić je u skupini izgubio od drugog našeg predstavnika u toj kategoriji Jakova Bunjevca 2-3, ali je zahvaljujući prvom mjestu u skupini stigao do četvrtfinala, a poslije i do borbe za brončano odličje. Bunjevac je u skupini završio na trećem mjestu, 
pobijedio je i Talijana Michaela Ghislandija 5-2, ali i izgubio od Brazilca Giovanija Selgada Felipina 0-1. 

Kod djevojaka Lucija Lesjak (+68 kg) natjecanje je završila u četvrtfinalu. U svojoj kvalifikacijskoj skupini bila je prva, pobijedivši Njemicu Johannu Kneer 5-2, Luksemburžanku Polu Giorgetti 3-1 i Talijanku Lindu Stasi 6-0. U nastavku je ispala od Japanke Yuzuki Sawae 2-3.

Nikolina Golomboš,  druga u svojoj skupini nije izborila plasman u četvrtzavršnicu. Svladala je Ukrajinku Yuliju Rusu 8-3, a izgubila od Talijanke Clio Ferracuti 0-8. 

U kategoriji do 68 kg Lea Vukoja završila je treća u svojoj kvalfikacijskoj skupini, a Sadea Bećirović bila je četvrta. 

Vukoja je izgubila od Španjolke Marie Isabel Mejias Nieto 6-8 i Azerbajdžanke Irine Zaretske 1-4, a Bećirović je bila bolja od Japanke Ayumi Yatoye 4-2, ali je ostala bez četvrtfinala zbog dva minimalna poraza istim rezultatom (0-1) od Švicarke Elene Quirici i Čileanke Anastasije Velozo.

Posljednjeg natjecateljskog dana nastupit će još dvije hrvatske predstavnice koje su to izborile u petak. Emu Sgardelli očekuje
finale kategorije do 50 kg protiv Venezuelanke Yorgelis Salazar, a u istoj kategoriji protivnica Jelene Pehar za brončano odličje bit će Engleskinja Niamh Crosgrove.

Na trodnevnom turniru u Dublinu sudjeluje ukupno 347 natjecatelja iz 58 zemalja. 

Objava Ivan Kvesić u finalu, Anđelo Kvesić za broncu na turniru Svjetske lige pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?