Braća Kvesić stigla do medalja na turniru Svjetske Premier karate lige, odličje uzela i Jelena Pehar

Braća Kvesić stigla do medalja na turniru Svjetske Premier karate lige, odličje uzela i Jelena Pehar

Link na izvornu vijest

Autor: Dnevno.ba

Hrvatski natjecatelji osvojili su dvije srebrne i dvije brončane medalje na turniru Svjetske Premier karate lige u Dublinu.

Ivan Kvesić u finalnom dvoboju poluteške kategorije (-84 kg) izgubio je od Talijana Michelea Martine 7-4.

U skupini Ivan je u subotnjem nastupu pobijedio Japanca Yutu Morija 12-4 i Ukrajinca Konstiantina Cimbala 4-0.

U četvrtfinalu bio je bolji od Ekvadorca Josea Aceveda 11-6. Mlađi Kvesić finale je izborio u polufinalnom okršaju protiv Grka Konstantinosa Mastrogiannisa u meču koji je završio 5-5, ali je naš reprezentativac ostvario pobjedu zahvaljujući “senshuu”, odnosno pravilu prvog osvojenog boda.

Srebrna je bila i Ema Sgardelli u kategoriji do 50 kg. U finalu uspješnija je bila Venezuelanka Yorgelis Salazar 6-0.

Sgardelli je prethodno ostvarla upečatljiv niz od pet pobjeda. U natjecanju u skupini pobijedila je Turkinju Saminu Yalcin 3-0, Cipranku Irene Kontou 5-0 te Austrijanku Bettinu Plank 3-0.

U četvrtfinalu uspjeh nad predstavnicom Hong Konga Yee Ting Tsang 4-1, ali i u polufinalu protiv Ukrajinke Kateriine Krive, završilo je 2-1.

U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje, nadvisivši Anesa Bostandžića iz BiH. Meč je završio 2-2, ali je pobjeda pripala našem reprezentativcu, jer je Bostandžić izgubio “senshu”, a Kvesić u završnim sekundama ostvario dva boda.

U kvalifikacijskoj skupini Anđelo je remizirao protiv Nizozemca Issame Najdija 0-0, a potom je svladao Srbina Luku Vukovića 3-0 i Nijemca Nicolaia Sekota 11-7. U četvrtfinalu izgubio je od kasnijeg finaliste Ukrajinca Rizvana Talibova 2-0, pa je izborio nedjeljni dvoboj za brončanu medalju.

Jelena Pehar osvajačica je bronce u kategoriji do 50 kg. U susretu za treće mjesto svladala je Engleskinju Niamh Cosgrove 6-4.

U skupini Pehar je osvojila prvo mjesto, pobijedivši Njemicu Sidney-Michele Ott 1-0, Talijanku Erminiu Perfetto istim rezultatom, u četvrtfinalu bila je uspješnija od Ukrajinke Julije Palaševske 2-1. Porazom od kasnije pobjednice Salazar 14-4 stigla je do susreta za broncu u kojem je osvojila medalju.

Na trodnevnom turniru Svjetske lige u Dublinu sudjelovalo je 347 natjecatelja iz 58 zemalja.

Autor: Dnevno.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?