Čovjek u Donjem Lapcu renovirao kupaonicu, našao ručne bombe i automatske puške

Čovjek u Donjem Lapcu renovirao kupaonicu, našao ručne bombe i automatske puške

Link na izvornu vijest

STANOVNIK Donjeg Lapca je čisteći i renovirajući svoju kupaonicu u petak 8. rujna pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Policijski službenici zaduženi za protueksplozijsku zaštitu su po izlasku na teren utvrdili da se radi o tri automatske puške M-70, poluautomatskoj puški M-76, automatskoj puški M-56, 796 komada različitog streljiva, dvije ručne bombe, vojnom nožu i 23 okvira za puške.

Minsko-eksplozivna sredstva su odnijeli i pohranili u skladište do uništenja, izvijestila je PU ličko-senjska.

U Karlobagu je građanin istoga dana dragovoljno predao 33 komada streljiva call. 7.62 mm, pušku AK-47 i spremnik. Njih su policijski službenici također pohranili u skladištu do uništenja.

“Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija, piše na stranici PU ličko-senjske.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!” poručili su iz policije.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?