Direktor SIPA-e Darko Ćulum u prvom redu na sastanku o napuštanju institucija BiH, pružena podrška Dodiku

Direktor SIPA-e Darko Ćulum u prvom redu na sastanku o napuštanju institucija BiH, pružena podrška Dodiku

Link na izvornu vijest

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac okupio je u Istočnom Sarajevu predstavnike Republike Srpske iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te Srbe iz državnih agencija, a u prvom redu na sastanku je bio i direktor SIPA-e Darko Ćulum.

Okupljanje Srba iz državnih institucija je bilo zatvoreno za javnost, a press konferenciji su mogli prisustvovati samo Srna, RTRS i Alternativna TV, dok su svi ostali mediji iz oba entiteta u BiH, vraćeni kući.

Na sastanku je bilo otprilike 50-ak ljudi, a pozvani su bili svi iz RS-a koji rade u Vijeću ministara BiH, kao i Srbi iz policijskih agencija na nivou BiH kao što su SIPA i OSA. Sudeći po fotografijama, među pripadnicima sigurnosnih agencija, prisutan je bio direktor SIPA-e Darko Ćulum.

Sastanak je završen, a mediji kojima je dozvoljen pristup, pišu da je usaglašen jedinstven stav – “lojalnost RS-u i očuvanje njenog ustavnog kapaciteta”.

Košarac je ponovio još jednom da “ukoliko se nastave provokacije Christiana Schmidta, jedan od odgovora bit će povlačenje iz institucija BiH”. To je navodno i usaglašeno s obzirom na to da je Košarac rekao da su zaposleni u institucijama BiH koji dolaze iz RS-a iskazali punu podršku institucijama RS-a.

“Sudski proces protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika svi su okvalifikovali kao politički”, istakao je Košarac.

Novi ministar finansija Srđan Amidžić je također stao u red za odbranu Dodika poručivši da optužnicu doživljava lično i uz tvrdnju da veliki dio ljudi u RS optužnicu također doživljava isto.

“Ovaj politički proces može se završiti samo na jedan način ukoliko želimo da ostanemo na ovim prostorima zajedno”, rekao je Amidžić odabranim novinarima u Istočnom Sarajevu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?