Otvorene prijave za Pop Art Festival

Link na izvornu vijest

PAF radionice i masterclassovi održat će se od 18. do 23. septembra i besplatni su za sve polaznike i polaznice.

Udruženje „Pogon“ objavilo je poziv za kreativne radionice za sve zainteresovane mlade ljubitelje umjetnosti u dobi od 15 do 35 godina, u sklopu 7. Pop Art Festivala – PAF2023, koji se održava od 18. do 23. septembra 2023. godine u Bosanskom kulturnom centru, u Sarajevu.

Centralni program 7. Pop Art Festivala – PAF2023 predstavit će tri sjajne izložbe – kolektivnu izložbu „Novi talasi 2“, te dvije izložbe sarajevskog umjetnika Adisa Billaina Kutkuta „Cybernapse“  i „Fugitive“ uz projekciju istoimenog filma.

Edukativni program ovogodišnjeg izdanja Pop Art Festivala čine PAF kreativne radionice: „T-shirt dizajn“ (voditelj radionice: Sandro Drinovac), „Fotografija, savremeni mediji i percepcija svjetlosnog zapisa kroz prizmu društvenih mreža“ (voditelj radionice: Ivan Hrkaš), „Uvod u UI/UX dizajn“ (voditelj radionice: Nedim Šećeragić), zatim PAF masterclassovi „Animacija“, predavači Sabina i Zdravko Cvjetković, i izuzetno poseban masterclass „Umjetnost u video igrama“ u saradnji sa Mad Head Games studiom i predavačem Ademirom Fazlagićem, koji je otvoren za polaznike širom Bosne i Hercegovine.

Prijave otvorene do popunjavanja kapaciteta

PAF radionice i masterclassovi održat će se od 18. do 23. septembra i besplatni su za sve polaznike i polaznice.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka.

Pop Art Festival i Udruženje „Pogon“, za masterclass „Umjetnost u video igrama“, snosit će troškove prevoza, smještaja i hrane za polaznike koji dolaze izvan Sarajeva.

Prijave za PAF radionice i masterclassove otvoreni su do popunjavanja kapaciteta.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?