Sudac Suda BiH: “Pravosuđem upravlja mafija!”

Sudac Suda BiH: “Pravosuđem upravlja mafija!”

Link na izvornu vijest

Sudac Branko Perić, protiv kojeg je Ured disciplinskog tužitelja pokrenuo dva postupka zbog predmeta “Respiratori”, izjavio je u emisiji Federalne televizije “Mreža” da pravosuđem upravljaju politika, mafija i stranke.

– Korupcija je postala mehanizam upravljanja i kontrole društva, rekao je Mrežu FTV-a Perić, sudac u Sudu BiH.

Upozorio je da smo kao društvo u ozbiljnoj krizi.

– Mi imamo potpuno propalo društvo, što je utjecalo da i sustav propada. Postali smo društvo bez moralne osnove. Ne postoji nikakva odgovornost. Ni politika više ne postoji. Izbori su potpuno diskreditirani. Vlast se formira, ne na osnovu rezultata, nego na osnovu koalicija, potkusurivanja, kupovine mandata. U takvom društvu korupcija je postala mehanizam upravljanja društvom. Nema više nikakvog sustava u društvu. Pravosuđe je dio tog propalog društva, kojim upravljaju i politika, i mafija, i stranke.

Na kraju je sarkastično poručio da iza njega u Sudu BiH ostaju dva disciplinska postupka.

– Odlazim poprilično nesretan i s ozbiljnim ogorčenjem. Ostavljam sustav koji je u potpunom rasulu. Sustav koji ne vrši svoju funkciju. Sustav koji je prema meni bio nezahvalan. Nisam zaslužio da me provlače kroz disciplinske postupke i gađaju me blatom – kazao je Perić.

Dnevnik.ba

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?