Eksplozije na okupiranim teritorijama: Ukrajinci napali rusku vojnu bazu i flotu na Krimu

Eksplozije na okupiranim teritorijama: Ukrajinci napali rusku vojnu bazu i flotu na Krimu

Link na izvornu vijest

Snažne eksplozije su odjeknule ovog jutra u okupiranoj Jevpatoriji na Krimu. Rusko Ministarstvo odbrane saopćilo je o napadu dronom na Krim i pokušaju da se morskim dronovima napadne patrolni brod Crnomorske flote “Sergej Kotov”.

Ukrajinski mediji navode da je lokalni stanovnik prijavio nekoliko snažnih eksplozija. Osim toga, stanovnici su podijelili fotografije i video sa mjesta eksplozije.

Nakon toga, ukrajinski medij Public je dodao da su se eksplozije na Krimu dogodile u blizini sela Ujutnoje, zapadno od Jevpatorije.

“Hitna pomoć i spasioci su na ulicama. Kako su saopćili lokalni stanovnici, na području gdje se dogodila eksplozija, nalazi se vojna baza broj 85.683”, navodi se u publikaciji Javni Krim.

Prema navodima stanovništva i videozapisa, dogodile su se četiri snažne eksplozije. Okupacione vlasti Jevpatorije i Krima još nisu komentarisale eksplozije.

Ministarstvo odbrane Rusije je u 7:22 sati izvijestilo da oko 5 sati ujutro ukrajinske oružane snage pokušale napasti patrolni brod Crnomorske flote “Sergej Kotov” u Crnom moru sa pet morskih dronova. Također, iz Ministarstva su izvijestili da su navodno uništili 11 bespilotnih letjelica koje su napale Krim.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?