Hercegovačka franjevačka provincija: U postulaturu primljeno 9 kandidata, dvojica Duvnjaka

Hercegovačka franjevačka provincija: U postulaturu primljeno 9 kandidata, dvojica Duvnjaka

Link na izvornu vijest

Foto: franjevci.info

Mostar – U petak 15. rujna 2023. u postulaturu Hercegovačke franjevačke provincije službeno su primljena devetorica kandidata:

Karlo Vasilj – Župa sv. Jakova, Međugorje
Andrija Šego – Župa sv. Jakova, Međugorje
Petar Zrinušić – Župa sv. Mihovila Arkanđela, Duvno
Tomislav Barać – Župa sv. Jakova, Međugorje
Mate Tadić – Župa Presv. Srca Isusova, Kongora
Marko Lasić – Župa sv. Petra i Pavla, Mostar
Bože Tolo – Župa Bezgrešnog začeća BDM, Posušje
Renato Prusina – Župa Krista Kralja, Čitluk
Ivan Vasilj (sjemeništarac) – Župa sv. Jakova, Međugorje

Kandidate je primio provincijal fra Jozo Grbeš. Postulatura traje najmanje šest mjeseci i prvi je korak upoznavanja franjevačkog oblika života. Kroz to vrijeme kandidat upoznaje stvarnu zajednicu i bratstvo u koje je došao, jednako kao što i članovi bratstva upoznaju njega. U toj dinamici upoznavanja konkretnog života zajednice događa se prvo razlučivanje i provjera autentičnosti vlastitog životnog poziva.

Ukoliko kandidat i zajednica kroz vrijeme postulature steknu usklađeno povoljno mišljenje o duhovnom pozivu kandidata, on ulazi u novicijat koji traje godinu dana, objavljeno je na mrežnim stranicama Hercegovačke franjevačke provincije UBDM.

Po zagovoru serafskoga oca sv. Franje iz Asiza neka ih prati Božji blagoslov i naša molitva.

Foto: franjevci.info
Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?