Bratislava produžila zabranu uvoza ukrajinskog žita

Bratislava produžila zabranu uvoza ukrajinskog žita

Link na izvornu vijest

BRATISLAVA – Slovačka je produžila zabranu uvoza ukrajinskog žita do kraja ove godine, saopštila je vlada.

Bratislava produžila zabranu uvoza ukrajinskog žita

Foto: Pixabay

“Slovačka vlada produžila je zabranu uvoza pšenice, kukuruza, uljane repice i suncokreta iz Ukrajine do kraja ove godine”, navodi se u saopštenju vlade.

U međuvremenu, poljski ministar poljoprivrede Robert Telus rekao je da su zabrane uvoza žitarica iz Ukrajine u interesu Kijeva.

“U februaru ove godine, 114.000 tona žita prošlo je u tranzitu kroz Poljsku, u martu je bilo 120.000 tona, a u junu, kada smo uveli restrikcije, bilo je 260.000 tona”, rekao je Telus.

On je dodao da je isti trend primjećen u svim zemljama koje graniče sa Ukrajinom, kao i da podaci ukazuju da je tranzit žita veći u vrijeme uvoznih restrikcija.

Evropska komisija je 15. septembra saopštila da će ukinuti zabranu bescarinskog uvoza žitarica iz Ukrajine u pet susjednih zemalja EU i zahtijevati da Kijev uvede kontrolu izvoza. Istog dana Poljska je uvela zabranu uvoza žita iz Ukrajine na neodređeno vrijeme. Srna

Чланак Bratislava produžila zabranu uvoza ukrajinskog žita се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?