Počeo Oktoberfest, cijene nikad veće

Počeo Oktoberfest, cijene nikad veće

Link na izvornu vijest

MINHEN – Cijene na čuvenom Oktoberfestu koji se u njemačkom gradu Münchenu održava po 188. put nikad nisu bile veće.

Počeo Oktoberfest, cijene nikad veće

FOTO: Pixabay

Kako javljaju njemački mediji, a prenosi fenix-magazin.de, pivo na Oktoberfestu ove je godine u prosjeku skuplje za 6,12 odsto. Pivari za rast cijena krive povećanje troškova sirovina poput hmelja, slada i ječma, ali i energije i satnica.

Pivo ove godine stoji između 13,20 evra (Museumszelt) i 14,50 eura (Käfer),

Pšenično pivo u vinskom šatoru košta čak 17,40 evra. Kako pišu njemački mediji, poskupjela su i bezalkoholna pića. Litra stone vode sada stoji 10 evra, dok limunada košta od 8,20 evra do 12,40 evra po litri.

Novost ove godine su aparati s besplatnom pitkom vodom, koji se ne nalaze u šatorima, nego izvan njih.

Pereci su dostupni za tri do četiri evra. Polovina organske piletine stoji 20,50 evra, a dok se cijena konvencionalne piletine kreće između 14 do 15 euva.

Pola patke košta do 36,50 evra, svinjske kobasice koštaju do 20 evra, koljenica je dobrih 25 evra, a u špeclama sa sirom možete uživati ​​za 20 evra.

U svim šatorima postoje jelovnici koji uključuju jelo i piće, zbog čega vas ručak na kraju može manje koštati.

Ulaznice za vožnje i razne aktivnosti poput vrtuljaka koštaju od 2,50 do 12,50 evra.

Svaki utorak na Oktoberfestu je dan za djecu i porodicu. Tada porodice mogu uživati u zabavi po nižim cijenama.

Tradicionalnim zabijanjem slavine u pivsku bačvu, gradonačelnik Minhena Dieter Reiter otvorio je u subotu u podne 188.

Oktoberfest je najveće narodno slavlje na svijetu. Ove godine Oktoberfest traje dva dana duže, do 3. oktobra kada se u Njemačkoj slavi Dan ujedinjenja, a organizatori očekuju šest miliona posjetilaca.

Za sigurnost na Oktoberfestu zaduženo je više od 600 policajaca i preko 2.000 privatnih zaštitara.

Чланак Počeo Oktoberfest, cijene nikad veće се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?