Krštenje osmog djeteta šujičke obitelji Barišić u HKŽ Munchen

Krštenje osmog djeteta šujičke obitelji Barišić u HKŽ Munchen

Link na izvornu vijest

Foto: Petar Klapež / Krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić

Župnik hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež predvodio je u subotu 16. rujna svečano misno slavlje u kapeli Duha Svetoga  tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić, piše Hrvatska katolička mreža (hkm.hr).

Kumovi malenoj Sofiji su bračni par  Biljana i Florian Šibenik. Roditelji male Sofije rođeni su u Münchenu, a njihovi su roditelji 70-tih godina iz Šuice došli u München. Od njihove osmero djece pet je djevojčica i tri dječaka.

U vrijeme ekonomske nesigurnosti ova je obitelj  pokazala svoju vjeru u Boga i vjeru u život. Njihovu hrabrost života danas je blagoslovljena krštenjem male Sofije.
Pored svojih redovnih poslova, Franjo i Ivana su aktivni članovi mjesne župe. Franjo je predsjednik i župskoga vijeća, dok sva djeca sudjeluju u župskim aktivnostima. U obitelji se  svaku večer moli Gospina krunica.

Foto: Petar Klapež / Krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić

Inače i Ivana i Franjo potječu iz brojnih obitelji, stoga vjera u život i ne čudi.  Na samom početku sv. mise župnik je izrekao pozdravne riječi krštenici Sofiji i njezinim roditeljima, kumovima i svim prisutnima te obredno uveo malu Sofiju u Crkvu.  U svojoj homiliji župnik je izrazio radost što je župna zajednica, ali i Katolička Crkva dobila još jednog člana.

Osvrnuvši se na naviješteno evanđelje, rekao je da krštenje istinski otvara vrata vječnog života jer se krštenjem ucjepljuje u Kristov život te tako postaje Božje dijete. “Stoga o svima nama, meni, vama roditeljima i kumovima kao i svima vama ovdje prisutnima hoće li ovo novorođeno dijete zajedno sa svom ovom brojnom djecom sutra kada odrastu u vjeri biti sretni. Svojim životom budimo im istinski svjedoci na putu odrastanja u vjeri u dobi mudrosti i znanju”, istaknuo je župnik.

Foto: Petar Klapež / Krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić

Na sv. Misi su ministrirala braća i sestre male Sofije sa djecom njihovih kumova obitelji Šibenik, a liturgijsko pjevanje na sv. misi predvodio je kum male Sofije Florijan Šibenik. Sretnoj obitelji Barišić, koji su u braku šesnaest godina, Gospodin je darovao Anđelu (15), Brigitu (13), Luku (12), Katarinu (10), Andriju (8), Terezu (5), Petra (4), i slavljenicu Sofiju staru 5 mjeseci.

hkm.hr (Hrvatska katolička mreža)

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?