BEBA ISKOPANA IZ GROBA, PROLAZNIK “ČUO PLAČ”: BIZARAN SLUČAJ IZ HONDURASA

BEBA ISKOPANA IZ GROBA, PROLAZNIK “ČUO PLAČ”: BIZARAN SLUČAJ IZ HONDURASA

Link na izvornu vijest

BEBA ISKOPANA IZ GROBA, PROLAZNIK “ČUO PLAČ”: BIZARAN SLUČAJ IZ HONDURASA

Razlog je tome prolaznik koji je rekao da je čuo plač iz groba. Ožalošćena porodica, koja je iznenada osjetila neku nadu, odlučila je ekshumirati bebu iz njenog počivališta kako bi provjerila.

Tragični snimak prikazuje dva člana porodice kako se očajnički mole za znakove života dok bebu vade sa zemlje. Drugi rođak pokušava pronaći bilo kakav znak života u bebi s rukama na njegovom tijelu, ali se ne miče, prenosi “Dnevnik.hr”.

Prema riječima osobe bliske porodici, dijete je odvezeno u bolnicu, ali nije davalo znakove života. Nakon što su potvrdili da je beba još uvijek mrtva, bolnica je vratila tijelo familiji koja je ponovo pokopala bebu nakon tragične muke.

Smatra se da je novorođenče moglo doživjeti katalepsiju, neurološki poremećaj koji uzrokuje ukočenost mišića i privremeni gubitak sposobnosti reagovanja na vanjske podražaje ili kretanja. Katalepsija je rijetka, a može biti i simptom bolesti poput Parkinsonove bolesti ili epilepsije.

Također ga mogu uzrokovati antipsihotici, kao što je haloperidol za šizofreniju, ili se može pojaviti kao posljedica ketaminskog anestetika. Kada pati od epizode katalepsije, beba se možda neće pomjeriti nekoliko minuta ili sati.

(Nezavisne novine/ I.S.)

The post BEBA ISKOPANA IZ GROBA, PROLAZNIK “ČUO PLAČ”: BIZARAN SLUČAJ IZ HONDURASA first appeared on Hayat.ba.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?