Obilježen Dan branitelja općine Čitluk

Obilježen Dan branitelja općine Čitluk

Link na izvornu vijest

Autor: FENA

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa u Čitluku danas je počelo obilježavanje Dana branitelja općine Čitluk i 32. obljetnica organiziranja obrane Brotnja i hrvatskog naroda u BiH.

Načelnik Čitluka Marin Radišić istaknuo je kako se danas prisjećamo 38 poginulih branitelja koji su branili ove prostore i prostore na kojima živi hrvatski narod te da se to nikada ne smije zaboraviti.

– Nikada ne smijemo zaboraviti naše branitelje i mi ćemo sigurno i ubuduće obilježavati Dan branitelja i na taj način se sjećati svih žrtava koje su se dale za Domovinski rat, a isto tako i branitelja koji su ostali živi, a koji su se organizirali u udruge. S njima imamo jednu korektnu suradnju i želimo, koliko možemo, olakšati život braniteljima – poručio je načelnik Radišić.

Po njegovim riječima, branitelji su dio ovoga društva te on smatra da žive solidno ali da je ‘‘na nama da popravimo uvjete kako bismo svi živili bolje‘‘.

Predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata općine Čitluk Stipe Martinac kazao je medijima kako je doprinos čitlučkih branitelja u Domovinskom ratu bio velik.

– Na granici općine Čitluk s Mostarom bila je prva linija obrane. Na tu liniju su izašli Čitlučani, koji su se samoorganizirali i obranili tu liniju da neprijatelj ne bi prošao dalje prema jugu, što je namjeravao – poručio je Martinac.

Smatra kako braniteljima treba biti posvećeno više pozornosti te pružiti više pomoći braniteljskim kategorijama. Podcrtao je kako im nedostaje mnogo toga, prije svega potpore od strane politike koja bi, kako je rekao, trebala biti puno veća i bolja.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća služena je sveta misa u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku. Zatim su se sudionici proslave Dana branitelja općine Čitluk u mimohodu uputili od crkve Krista Kralja do Broćanskog trga, gdje je u hotelu ‘‘Brotnjo‘‘ održana svečana akademija na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja.

Autor: FENA

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?