Ove lokacije trebate zaobići ukoliko ne volite gužvu: Objavljena lista najpretrpanijih odredišta

Ove lokacije trebate zaobići ukoliko ne volite gužvu: Objavljena lista najpretrpanijih odredišta

Link na izvornu vijest

Ukoliko želite izbjeći gužvu na svom narednom putovanju sljedeće lokacije bi trebali zaobići. Naime, studija kompanije MoneyTransfers.com otkrila je 10 najpretrpanijih turističkih odredišta, a listu predvodi Phuket na Tajlandu.

Prekomjerni turizam može imati zastrašujući utjecaj na neke popularne destinacije, a određena mjesta su bila primorana implementirati mjere kontrole broja turista.

Bali je postavio brojne zabrane turističke aktivnosti, Venecija uvodi boravišnu taksu, Akropolj će uskoro imati ograničenje broja posjetitelja, a mještani austrijskog sela protestirali su zbog prevelikog broja posjetitelja.

Studija MoneyTransfers.com sastavila je listu najpretrpanijih destinacija na svijetu, a na prvom mjestu je Phuket na Tajlandu .


Ne čudi što je Phuket toliko popularan – to je najveće tajlandsko ostrvo i ima oko 90 kilometara obale. To je dom za popularne plaže koje nose naziv Kata i Karon, kao i popularno mjesto među roniocima.

Statistike o njegovom turizmu su, međutim, prilično divlje. Prema studiji, ostrvo ugosti oko 118 turista na svakog lokalnog stanovnika. Ipak, Phuket nije jedina prenaseljena destinacija na Tajlandu. Na drugom i trećem mjestu na listi su Pattaya i Krabi, još dvije super popularne tajlandske destinacije za odmor.

10 najpretrpanijih turističkih destinacija na svijetu, prema MoneyTransfers.com su:

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?