Barselonih pet golova, Porto slomio Šahtjor, golman Lacija junak, pobjeda PSŽ-a

Barselonih pet golova, Porto slomio Šahtjor, golman Lacija junak, pobjeda PSŽ-a

Link na izvornu vijest

U grupi H Lige šampiona Barselona i Porto su opravdali uloge favorita i napravili prve korake ka drugoj fazi.

Liga šampiona, grupa H:

Barselona – Antverpen 5:0 (3:0)
Feliks 11, 66, Levandovski 19, Batalje 22.ag, Gavi 54
Šahtjor – Porto 1:3 (1:3)
Kelsi 13 – Galeno 8, 15, Taremi 29

Na “Kamp Nou” je gostovao belgijski Antverpen i nije se dobro proveo, pošto ga je katalonski klub dočekao sa 5:0 (3:0) u elitnom takmičenju.

Tim Ćavija Ernandesa je “plesao” kao kada je on bio na terenu, a prvi gol delo je novajlije Žoao Feliksa u 11. minutu.

Potom se u strelce upisao i Robert Levandovski u 19, a tri minuta kasnije je Batalje zatresao sopstvenu mrežu za ekspresnih 3:0.

U drugom poluvremenu je Barsa završila posao golovima Gavija u 54. i Feliksa u 66. minutu za “petardu” na otvaranju sezone u eliti.

U istoj grupi je Porto bio bolji od Šahtjora rezultatom 3:1 (3:1), a sve golove videli smo u prvih pola sata.

Meč u Hamburgu, gde ukrajinski tim igra domaće utakmice zbog rata u domovini, počeo je golom Galena u 8. minutu.

Kelsi je doneo izjednačenje Šahtjoru u 13. ali je već u 15. minutu Galeno drugi put doneo vođstvo Portugalcima.

Na isteku pola sata igre Mehdi Taremi je povisio prednost i praktično slomio svaki otpor tima iz Donjecka.

Fudbaleri Lacija osvojili su bod protiv Atletiko Madrida u meču 1. kola Grupe E Lige šampiona zahvaljujući golu svog čuvara mreže Ivana Provedela u 95. minutu.

Pobede u prvim mečevima nove sezone elitnog takmičenja u utorak su ostvarili Lajpcig, Fejnord, Barselona, PSŽ, Porto i Mančester siti koji je savladao Zvezdu.

O junaku ove večeri, naravno, idu prvi redovi…

Kada su se mnogi na “Olimpiku” pomirili sa porazom Lacija, Provedel je, nemajući šta više da čeka, jurnuo u kazneni prostor Atletika i tamo dočekao ubačenu loptu Luisa Alberta.

Na savršen centaršut reagovao je poput najboljih golgetera – u skoku je bio nenadmašan, trzaj glavom perfektan, osećaj takođe, i lopta se našla u mreži španskog tima, za delirijum Rimljjana.

Grupa E
Fejenord – Seltik 2:0
Stengs 45+2, Gertruda 72
Lacio – Atletiko Madrid 1:1
Provedel 90+5 – Barios 29

Grupa F
Milan – Njukasl 0:0
PSŽ – Borusija Dortmund 2:0
Mbape 49.p, Hakimi 58

Grupa G
Jang Bojs – RB Lajpcig 1:3
Elia 33 – Simakan 3, Šlager 72, Šeško 90+2
Mančester siti – Crvena zvezda 3:1
Alvarez 47, 60, Rodri 73 – Bukari 45+2

Grupa H
Barselona – Antverpen 5:0
Feliks 11, 66, Levandovski 19, Batalje 22, Gavi 54
Šahtjor – Porto 1:3
Kelsi 13 – Galeno 8, 15, Taremi 29

Bio je to vrhunac drame u Rimu koja je mogla da se nasluti jer Atletiko – kao Atletiko – nije posle vođstva previše težio da dotuče rivala i usledila je kazna.

Strelac za goste bio je Barios na isteku pola sata igre.

Do naredne runde lider grupe u kojoj su ova dva tima, uz njih i Seltik, biće Fejnord.

Holanđani su savladali Škotlanđane 2:0 i tako poslali poruku da će se i te kako pitati za prevlast u grupi i plasman u narednu fazu Lige šampiona. Strelci za tim iz Roterdama bili su Stengs i Gertuda.

Vredan pomena je i podatak da su gosti završili utakmicu sa devetoricom posle isključenja Lagerbielka i Holma.

Treba reći i to da je Fejnord odmah po isključenju Lagerbielka promašio penal (Pakšao) međutim u nastavku je postavio stvari na svoje mesto.

Konačno, u Parizu, navijači Pari Sen Žermena su napokon mogli da aplauidraju svojim fudbalerima – videli su pobedu nad Borusijom 2:0.

Posle najgoreg početka domaće sezone u eri katarskih vlasnika, u Evropi, na startu Lige šampiona, nije bilo greške – Mbape i Dembele su plesali kao i čitav tim.

Upravo su ova dvojica igrača iskreirali šansu koaj je dovela do penala, a Mbape ga realizovao i materijalizovao inicijativu u tom periodu.

Konačan rezultat postavio je Ašraf Hakimi koji je pogodio protiv bivšeg kluba, nakon perfektne timske akcije i njegovog “lažnjaka” kojim je poslao Humelsa “na patos”, potom loptu u mrežu.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?